Afbeelding

Leer werken met de DigiD en de digitale overheid in de cursus Digisterker

donderdag 28 maart 2024 10:00 tot 12:00

HEESCH - Bibliotheek Heesch organiseert de cursus Digisterker: werken met de DigiD en de digitale overheid. De overheid vraagt tegenwoordig naar je DigiD: je DIGitale IDentiteit. Dit is een digitale toegangscode voor overheidsdiensten. De cursus start 21 maart in de Bibliotheek.

Wat leer je in de cursus Digisterker?
In de cursus leer je hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt. Daarna leer je hoe je handig informatie vindt en hoe je iets aanvraagt. Ook wordt de website van de gemeente Bernheze bekeken.

Voor wie is de cursus Digisterker?
Vind je het nog moeilijk om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf je dan in. De cursus is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan. We houden de groep deelnemers klein. Zo hebben we genoeg tijd voor vragen.

Docenten voor de cursus Digisterker vanuit de KBO
Leden van de helpdesk KBO Heesch hebben de docententraining Digisterker gevolgd. Samen met een bibliothecaris geven zij deze cursus. Ook helpen zij mensen met laptop-, tablet- en smartphone vragen en problemen tijdens hun wekelijkse spreekuur op maandagochtend in SCC de Pas van 10.00 tot 12.00 uur.

Informatie en aanmelden
De cursus bestaat uit vier lessen die staan gepland donderdag 21 en 28 maart en 4 en 11 april van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Heesch. De cursus is gratis, het werkboek kost € 15,- of is te leen. Aanmelden kan via 0412-451857 of via contactheesch@nobb.nl.

Locatie