Reünie jongerensoos De Meule
Reünie jongerensoos De Meule

Reünie jongerensoos De Meule

Welzijn & Maatschappij

HEESCHHet is alweer bijna 10 jaar geleden dat de laatste reünie van de jongerensoos De Meule heeft plaatsgevonden. Nu organiseren we er weer een op 16 februari in CC De Pas in Heesch. Het idee om weer een reünie te organiseren is afkomstig van Jan Raaijmakers, Maria Ceelen, Chrisjan Ploegmakers, Wout Oliemeulen en Wilco Schrijvers, die oude tijden willen laten herleven met de mensen en de muziek van toen. 

De geschiedenis van de Meule begint eigenlijk al vroeg in de molen aan de Gildestraat in Heesch. Daar komen jongeren voor het eerst samen en wordt een soos opgericht onder de naam Square. Nadat er een stichting wordt opgericht moeten de jongeren verhuizen naar het voormalige jeugdhuis aan de Irenestraat alwaar de hoogtijdagen van De Meule ontstonden met bezoekers uit de wijde omtrek. 

Nadat de soos daar vertrekken moest vond het een nieuw onderkomen naast de brandweer in de oude jongensschool aan De Lasallestraat. De jongeren verbouwden het gebouw naar eigen wens en nog vele jaren was het hier prettig toeven. 

Het soosbezoek liep echter terug en ook de andere Heesche Soos Oltwello had met dit fenomeen te kampen. Na beraad werd besloten om in 1991 te fuseren en samen op te gaan in Zaal 3 op de locatie waar eerst De Meule gehuisvest was. Mede dankzij de financiele steun van allerlei fondsen werd De Meule verbouwd tot een prachtige locatie die weer helemaal bij de tijd was. Dit trok nieuwe bezoekers en vrijwilligers aan en Zaal 3 bleek een ware trekpleister voor de jeugd. 

Meulepop
Vanaf 1981 werd in de wei van Ceelen achter De Meule jaarlijks het succesvolle muziekfestival Meulepop gehouden. Werd er in het begin nog zelf een podium gebouwd van steiger-planken en pijpen werd dat later professioneler. Met legendarische optredens van Herman Brood tot The Gathering en van De Dijk tot Raymond van het Groenewoud. 

Al die jaren werd De Meule gerund door veel vrijwilligers. Daarom zijn alle vrijwilligers en bezoekers van toen van harte welkom op de reünie van 16 februari in CC De Pas. 

Aanvang is 20.00 uur. Er is muzikale live-ondersteuning van C-Jays en friends en van de discotheek van 'Echte Mannen Rock'. Kaarten zijn te bestellen via de site van CC De Pas. Bij binnenkomst kunnen de kaarten ingewisseld worden tegen enkele consumptiemunten.

 

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 2 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 Stichting Buurtvoedselbos Bernheze