SP: Zebrapad bij basisschool De Kiem is klaar
SP: Zebrapad bij basisschool De Kiem is klaar

SP: Zebrapad bij basisschool De Kiem is klaar

Gemeente Bernheze

Hebt u het gelezen? Er ligt nu een echt zebrapad bij Basisschool De Kiem. De hele school is er superblij mee: de kinderen, de juffen en de ouders. En op Facebook kon iedereen zien dat heel veel Heeschenaren blij waren voor de Kiem. Kinderen kunnen veilig oversteken. Verkeersbrigadiers gaan daarbij nog helpen. Top. 

Een zebrapad
Het is wel de aanhouder wint geweest. Als verkeersouder van basisschool De Kiem was ondergetekende, samen met Carlijn Spanjers, vanaf het allereerste begin erbij. In januari 2020 maakten de kinderen van De Kiem mooie spandoeken. Niemand van de ouders had enig idee dat het zo lang zou gaan duren. Want veiligheid rond school, dat wil toch iedereen?

Na een leuk bezoek met de kinderen aan het gemeentehuis was ook de wethouder meteen enthousiast. Maar, daarmee was de zaak nog niet beklonken. Deskundigen kwamen met “moderne” verkeersinzichten en daar zou het zebrapad niet in passen. De verkeersouders snapten er niets van.

Politiek
Sinds december 2019 ben ik commissielid voor de SP Bernheze en wat heb ik daar veel aan gehad in deze periode. Want toen het moeilijk werd voor het zebrapad, steunden mijn politieke vrienden me. Ze legden me uit hoe een gemeente werkt en wat de verkeersouders konden doen. En dat we vooral vol moesten houden. Maar dat hadden we op de Kiem al afgesproken: opgeven doen we niet! Kom gerust eens kijken nu het zebrapad er ligt bij De Kiem. En bedenk dan: samen sta je sterk. 

Mandy Jansen, SP Bernheze