Verslag van Nienke: Geweldig gestreden in Siberische Krasnoyarsk
Verslag van Nienke: Geweldig gestreden in Siberische Krasnoyarsk

Verslag van Nienke: Geweldig gestreden in Siberische Krasnoyarsk

Nistelrode

NISTELRODE - Nooit gedacht dat ik ooit voor mijn plezier naar Siberië zou gaan. Toch gebeurd. Het was fantastisch om in de bergen van Siberië te strijden tegen andere studenten uit de hele wereld. Eens in de twee jaar wordt een soort van Olympische Spelen voor studenten georganiseerd, de Universiade. Dit jaar was de winter Universiade in Krasnoyarsk, Rusland. Drieduizend deelnemers, een openingsceremonie in een prachtig stadion met president Poetin op de tribune. Geweldig om mee te maken. Doel was natuurlijk om mee te doen aan de boardercross wedstrijd.

De wedstrijd was gepland een dag na de opening. Dus na ons rondje door het stadion, ben ik snel terug gegaan naar mijn kamer. Op tijd naar bed voor de wedstrijd en proberen de jetlag eruit te slapen.

Er lag een super vette course voor de wedstrijd en sterke dames als tegenstanders. Er werd gebruik gemaakt van een nieuw voorronde systeem, waarbij je tegen elkaar strijdt in verschillende heats waarmee je punten verzamelt. Ik had genoeg punten voor de halve finale. In de halve finale was ik 3e geworden en ging door naar de small final. In de small final had ik een slechte start en deze moest ik in de race goed maken. Ik was er al een voorbij gegaan en had veel snelheid opgebouwd. In de een-na-laatste bocht kwam ik klem te zitten tussen de twee boarders voor mij en ging ik onderuit. Hierdoor werd ik 8e. Ondanks mijn val was in tevreden Over hoe het gegaan was. Ik kon goed mee met de atleten en dat geeft mij een super gevoel.
Over twee jaar pak ik ze.

De dagen erna heb ik nog veel gezien van de andere sporten en Krasnoyarsk. Ik heb ook nog mee gedaan aan het onderdeel slopestyle. Dat was echt vet. Als jullie meer willen lezen over mijn deelname aan de Universiade en de wedstrijden in Duitsland en Italië daarvoor, lees dan mijn volledige verhaal hierna.

Meer filmpjes en foto's zijn te vinden op Instagram of Facebook.

Groetjes Nienke
 

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 1 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren gisteren St. Buurtvoedselbos Bernheze