DNI, de huiskamer van Heesch
DNI, de huiskamer van Heesch

DNI, de huiskamer van Heesch

Gemeente Bernheze

In de commissievergadering van dinsdag 13 oktober is De Nieuwe Instelling (DNI), zoals het project van CC De Pas nu wordt genoemd, uitvoerig besproken. 

Er gaan inmiddels veel verhalen de ronde, en die komen ook uit hoeken waar de realiteit bekend is. Zo wil men in de ideale situatie een theaterfunctie behouden met een aanvullende exploitatiesubsidie van de gemeente ad € 131.000,-. Ook in het tweede scenario spreekt men van een aanvullende subsidie van de gemeente voor € 106.000,-. De totale verbouwingskosten bedragen voor scenario 1. € 5,37 miljoen en voor scenario 2. € 4,34 miljoen.

Echter is in het verleden de subsidie niet verleend voor de exploitatie, maar voor de theaterprogrammering. Doordat CC De Pas niet in staat is om de exploitatie rond te krijgen door diverse oorzaken, met name veel te hoge kosten van personeel. Is de subsidie gebruikt om de exploitatie rond te krijgen. Het is belangrijk dat er een realistisch beeld geschetst wordt aan de inwoners, er wordt nu wel veel gevraagd van de gemeente. Maar we moeten hierover wel een beslissing nemen, want ook Heesch verdient een eigen huiskamer.

Bas van der Heijden, raadslid Lokaal