Minder autodiefstallen in Bernheze
Minder autodiefstallen in Bernheze

Minder autodiefstallen in Bernheze

Gemeentenieuws

BERNHEZE - In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Bernheze flink afgenomen. Vergeleken met 2016 zijn dit jaar 79 procent minder auto’s gestolen. Ook ten opzichte van vorig jaar is er een daling te zien. 

Als het aankomt op autodiefstallen, is Bernheze de afgelopen jaren een stuk veiliger geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 19 auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gedaald tot 4 auto’s. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie. Het aantal diefstallen was vanaf 2016 tot en met 2019 al een stuk gedaald. Deze daling is ook te zien in de omliggende gemeenten Landerd en Sint-Michielsgestel.

Klik hier voor de grafiek waarin het aantal autodiefstallen per gemeente van Noord-Brabant voor de periode van 2016 tot 2020 staat. 

Positief nieuws
Het dalende aantal autodiefstallen is positief nieuws voor iedereen met een auto in Bernheze. Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de premie tijdens je autoverzekering vergelijken. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan je eenzelfde auto in Bernheze verzekeren met een goedkope autoverzekering terwijl je in Uden, waar jaarlijks veel meer auto’s worden gestolen, een veel hogere premie moet betalen.