Te weinig (betaalbare) woningen
Te weinig (betaalbare) woningen

Te weinig (betaalbare) woningen

Gemeente Bernheze

Al bij de vorige woonvisie heeft Politieke Partij Blanco aangegeven dat er meer betaalbare huur- en koopwoningen gebouwd moeten worden. Met name in Heeswijk-Dinther is er een flinke achterstand, maar ook in andere kernen is de vraag groter dan het aanbod. Tijd om de woningbouwplannen te versnellen. 

Om de jongeren een kans te geven om in hun eigen dorp een huis te kunnen laten kopen of huren moet er meer gebouwd worden. Bestaande woningen zijn vaak te duur voor hen, of er moet nog veel aan verbouwd worden. Maar de nieuwbouwplannen liggen niet voor het oprapen. Daarom moet de gemeente haast maken met de plannen voor nieuwe wijken. In Loosbroek moet de Raad van State nog beslissen of er aan de Schaapsdijk gebouwd kan gaan worden, dan kan nog geruime tijd gaan duren. Alle reden dus om de nieuwe fase aan de Molenhoeven/Hanenbergsestraat zo snel mogelijk op te starten. In Heeswijk-Dinther wacht men met smart op de bouw van de nieuwe wijken Heeswijkse Akkers en Kamersche Hoef. Al langere tijd is de start aangekondigd, maar de plannen lopen steeds weer vertraging op.

Politieke Partij Blanco wil dat er de komende jaren versneld en meer gebouwd gaat worden, in alle kernen. En dan ook vooral betaalbare woningen voor starters, senioren en alleenstaanden. Voor de leefbaarheid van onze dorpen en het voortbestaan van scholen en verenigingen is het dringend nodig dat jongeren en jonge gezinnen hier kunnen blijven wonen.

Reageren: info@ppblanco.nl of 06-11311713
Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 1 minuut geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 2 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze