Jubilaris Tim van den Brand scoort in zijn 250e wedstrijd

Nistelrode

NISTELRODE - Kan het mooier dan scoren in je 250e wedstrijd? De pas 25 jarige Tim van den Brand deed dat zondagmiddag. Zijn openingsgoal was een belangrijke bijdrage aan de verdiende 2-1 overwinning op de nummer twee van de ranglijst SV Top. Nadat Pusters voor rust nog 1-1 scoorde, werd het in de 2e helft 2-1 voor de mannen van Van Tilburg Mode & Sport. Twee aanstaande vaders zorgden daar gebroederlijk voor. Martijn van Vught, zijn vriendin is al een paar dagen uitgerekend, gaf de pass en aanvoerder Gijs van Erp, zijn vriendin is deze maandag zo ver, rondde fraai af. Nadat jubilaris van den Brand al voor de wedstrijd door een erehaag van jeugdspelers naar de middenstip was begeleid, was de viering van deze mijlpaal, direct na de wedstrijd voor de tribune, extra leuk door de mooie en verrassende overwinning.

Jubilaris scoort
Prinses Irene begon de wedstrijd, onder leiding van de uitstekende Henk Heuts, zonder de zieke Rolf v.d. Bogaart. Zijn vervanger was de prima spelende Rody van Schijndel. Het doel werd verdedigd door Luc van Vilsteren die enkele keren bijzonder goed redde. Sinds de komst van de nieuwe coach Ronny Everaerts speelt Prinses Irene met een realistischer spelopvatting en dat pakte zondagmiddag goed uit. Eindelijk wist Prinses Irene zichzelf ook te belonen, waar dat tot nu toe dit seizoen maar niet wilde lukken. De Ossenaren namen het initiatief maar werden amper gevaarlijk. Het grootste wapenfeit was zo rond het kwartier een onbedaarlijke knal van Tuithof die over ging en dat herhaalde hij vier minuten later nog eens. Tussen deze twee momenten door scoorde Prinses Irene. Jeroen Bekkers en Tim van den Brand vonden elkaar en de jubilaris wipte de bal over de graaiende handen van doelman Vendrig;1-0. Vanaf de aftrap moest Van Vilsteren zijn kunnen tonen op een schot. In de 24e minuut was er een prachtige aanval over links waarbij Tim van der Heijden vrij opdook in de zestien. Zijn schuiver ging rakelings naast. Even later was het Wibe van Rooij die goed werd vrij gespeeld door Van den Brand, maar hij haalde niet uit met zijn rechter, waardoor de kans verloren ging. In de 36e minuut was het raak voor Top. Uit een corner kwam de bal een paar meter buiten de zestien voor de voeten van, de beste man aan Top zijde, Thomas van Mossel. Hij nam het speeltuig ineens op de pantoffel. De bal ging recht door het midden, Pusters zat er echter met de punt van zijn schoen aan, waardoor Van Vilsteren kansloos was. Op slag van rust ontsnapte Top opnieuw. De uitstekende Robin Walk kon een voorzet net niet binnen tikken, terwijl doelman Vendrig al uitgeteld op de grond lag.

Gefopt
Na de thee bleef Wibe van Rooij geblesseerd achter in de kleedkamer en kwam Martijn van Vught in het veld. Prinses Irene ontsnapte in de 53e minuut toen een schot van Linders de paal trof. Top schoot veelvuldig, maar de schoten waren steeds een prooi voor doelman Van Vilsteren. Nadat Van Vught in de 63e minuut te weinig kracht mee kon geven aan een kopbal, was het even later wel raak. Van Vught gaf een fraaie pass aan de goed opgekomen aanvoerder Van Erp, die de bal knap meenam en raak schoot;2-1. Scheidsrechter Heuts werd in de 72e minuut gefopt door de Top grensrechter en floot voor buitenspel, terwijl Van den Brand alleen voor Vendrig verscheen. Bij een volgend moment controleerde hij de vlaggenist, maar toen was het vlagsignaal terecht moesten ook de Prinses Irene supporters en Heuts erkennen. In de 77e minuut had het 3-1 moeten staan. Van Vught deed alles goed, bleef rustig maar schoot vrij voor het doel tegen Vendrig aan waardoor Top zicht bleef houden op een beter resultaat. Top drong aan maar de verdediging van Prinses Irene straalde onverzettelijkheid uit, waarbij ook Jerin van de Rakt zich onderscheidde. Met veel gejuich werd in de 95e minuut het eindsignaal van Heuts begroet en konden de festiviteiten rond de 250e match in het 1e elftal van Tim van den Brand beginnen.

Welzijn & Maatschappij 9 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Welzijn & Maatschappij 12 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland