SIS schoonmaak wint in hol van de leeuw
SIS schoonmaak wint in hol van de leeuw

SIS schoonmaak wint in hol van de leeuw

Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER - Afgelopen zondag werd in Den Haag, wat de laatste 3 jaren de thuisbasis was van SIS, de beladen wedstrijd gespeeld tegen Topbiljart Den Haag. In het altijd gezellige café van Jorissen werden de messen geslepen. Optimaal voorbereid en geconcentreerd won SIS de wedstrijd in de eredivisie met 6-2 en neemt nog steviger de koppositie van de ranglijst in.  

Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther nam het op tegen meervoudig wereldkampioen bij de dames Therese Klompenhouwer. In een gelijk opgaande strijd tot de helft van de partij met missers over en weer zette Van Erp toen een tandje bij. Met een afsluitende serie van 11 haalde hij de eindstreep in 34 beurten. Klompenhouwer bleef steken op 24. 

Martien van de Spoel speelde tegen Herman van Daalen, de goedlachse schilder uit Den Haag. Ook deze wedstrijd ging gelijk op tot de pauze. Van de Spoel kwam goed uit de pauze en wist met regelmatige kleine series de 40 caramboles te bereiken. Van Daalen bleef steken op 26. 

Onze Belg Eddy Merckx was snel klaar met biljartschoolhouder Barry van Beers. Na 3 beurten stond Eddy al op 27. De laatste 2 wedstrijden van Eddy waren ook al zo voortvarend echter kwam hij na de pauze moeilijk tot scoren. Zondag was dit geheel anders. De Belg stoomde door en na 10 beurten waren de 40 caramboles bereikt. Van Beers, die nauwelijks aan de tafel had gestaan kon naar huis met 9 caramboles. 

Dick Jaspers had de laatste partij tegen oud SISser Jeffrey Jorissen. Nerveus en wederzijds ballen missen, die te maken waren, nam Dick een voorsprong van zo’n 10 caramboles. Na de pauze was het anders. Jorissen produceerde 25 caramboles in de laatste 5 beurten en wist zo te winnen van de nr 1 van de wereld. Eindstand 40-37 in het voordeel van Jorissen. 

Komend weekend de dubbel. Op zaterdag om 13,00 uur de thuiswedstrijd in Uden tegen Eekhoorn uit Oosterhout. Zondag naar Sluiskil om het op te nemen tegen Dallinga. Toeschouwers zijn ivm de genomen maatregelen niet welkom.

Na dat weekend zullen we weten of SIS de ranglijst kan blijven aanvoeren.