Hou vol
Hou vol

Hou vol

Gemeente Bernheze

Afgelopen week hoorden we premier Rutte zeggen dat de cijfers in de ziekenhuizen en op de intensive careafdelingen hoopgevend zijn. Maar de druk op de zorg is nog steeds gigantisch hoog en tegelijkertijd moet ook de reguliere zorg zo snel mogelijk weer worden opgestart. De situatie in de verpleeghuizen is onverminderd zeer zorgwekkend. Het Corona-virus raakt ons allemaal. Onszelf, onze ouders, familie, vrienden en collega’s. Dat moeten we ons blijven realiseren. 

Ondertussen vragen mensen zich af wanneer de economie weer van het slot kan en hoe lang het nog duurt voor ze weer naar opa en oma, naar de kapper of naar school mogen, of op een terras een biertje kunnen drinken. Ondernemers vragen zich af wanneer ze hun bedrijf weer kunnen opstarten. 

Terechte vragen, waar we op dit moment nog geen concreet antwoord op hebben. Zodra het echt kan, zullen die besluiten genomen worden. 

En hoezeer iedereen ook begrijpt dat het ongeduld er als het ware insluipt, beseffen we ook dat een snelle versoepeling ertoe zou kunnen leiden dat het virus meteen weer de kans krijgt om te gaan pieken. Met als gevolg nog meer druk op de mensen in de zorg, meer slachtoffers, meer uitgestelde operaties en andere behandelingen. 

Dat willen we per se voorkomen en dat vraagt zelfbeheersing van ons allemaal, van heel Nederland.Dat is moeilijk, en toch zullen we vol moeten houden. Zodat we zo snel mogelijk weer al die dingen kunnen doen die we nu missen. 

Reageren: info@vvdbernheze.nl 

Jack van der Dussen, fractievoorzitter VVD-Bernheze