Update RIVM: Voor de 4e dag op een rij geen nieuwe opnames vanuit gemeente Bernheze
Update RIVM: Voor de 4e dag op een rij geen nieuwe opnames vanuit gemeente Bernheze

Update RIVM: Voor de 4e dag op een rij geen nieuwe opnames vanuit gemeente Bernheze

Algemeen

BERNHEZE - Onderstaande kaart geeft het aantal opgenomen patiënten weer vanaf het begin van de coronacrisis. De gekleurde vlakken geven niet het totale aantal patiënten, maar het aantal per 100.000 inwoners. Bernheze staat op 297,6 2 basis van 100.000 inwoners. Op basis van bijna 31.000 inwoners komen we uit op totaal 92 inwoners die opgenomen zijn en zijn geweest vanaf het begin van de coronacrisis. Dit is gelijk aan de afgelopen 4 dagen. 

Vandaag zijn er 76 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 145 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Dit zien we ook na dit weekend met aansluitend Koningsdag vooral bij het aantal overlijdens.

Tot nu toe zijn er 38.802 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het  aantal gemelde overleden patiënten.

Tussenrapportage onderzoek naar hoe mensen in Nederland de coronacrisis beleven
Het RIVM en het Nivel Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg  onderzoeken tussen 24 februari en 17 mei 2020 samen hoe mensen in Nederland de coronacrisis beleven. Vandaag verschijnt de tussenrapportage van de eerste vier vragenlijsten, die tussen 24 februari tot en met 19 april zijn uitgezet. Voor het onderzoek worden telkens ongeveer 3.000 mensen van het Nivel Consumentenpanel met vragenlijsten ondervraagd. Daarbij kijken zij onder andere naar waar mensen meer informatie over willen. Ook onderzoeken zij hoe bezorgd mensen zijn over het nieuwe coronavirus en hoe zij denken over de maatregelen van de Rijksoverheid. De leden van het Nivel Consumenten panel ontvangen in de onderzoeksperiode zes keer een vragenlijst. Tot 17 mei zijn er nog twee vragenrondes.