Stapels pannenkoeken voor Eten Over
Stapels pannenkoeken voor Eten Over

Stapels pannenkoeken voor Eten Over

Gemeentenieuws

HEESCH – Geen euro’s maar pannenkoeken. Een vreemde donatie? Voor het burgerinitiatief Eten Over niet. Het aantal gezinnen dat een beroep doet op dit initiatief neemt toe, nu de gevolgen van de coronacrisis merkbaar zijn. Voor deze gezinnen is buiten de deur een pannenkoek eten geen vanzelfsprekendheid, maar een welkome afleiding. 

Actie door Van Heck Assurantiën en Pannenkoekenhuis Heesch
De donatie actie is een initiatief van financieel advieskantoor Van Heck Assurantiën en Pannenkoekenhuis Heesch, in samenwerking met Nh1816 Verzekeringen. Frank van Heck legt uit: ‘Het zijn vreemde tijden waarin we er voor elkaar moeten zijn. De coronapandemie gaat niet alleen om gezondheid, maar ook om de sociale en financiële gevolgen waardoor veel huishoudens getroffen zijn.”  

Hulp voor de lokale ondernemer
Van Heck heeft samen met Nh1816 de handen ineen geslagen en het Pannenkoekenhuis Heesch benaderd. Het plan: om voor alle gezinnen in Heesch en Nistelrode, die aangesloten zijn bij Eten Over, tegoedbonnen te verstrekken om pannenkoeken te eten met het hele gezin. 'Het mes snijdt aan twee kanten,' gaat Van Heck verder, 'het Pannenkoekenhuis is noodgedwongen een aantal maanden dicht geweest en heeft veel inkomsten gemist. Door tegoedbonnen te kopen voor pannenkoeken (in plaats van geld te doneren), helpen wij met deze actie óók de lokale ondernemer in Heesch.' 

Eten Over
De cheque voor de pannenkoeken werd in ontvangst genomen door Heidi van Pinxteren. Zij nam in 2015 het initiatief om levensmiddelen in te zamelen voor kerstpakketten door de Facebookgroep Eten Over aan te maken. Leden van deze groep, inwoners van Bernheze, leveren allerlei producten in om andere inwoners te helpen, die het financieel zwaar hebben. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en zamelt Heidi levensmiddelen in voor 24 gezinnen in Heesch en Nistelrode. Deze gezinnen krijgen dus een leuke verrassing om bij het Pannenkoekenhuis te eten. 

Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven
“De samenleving heeft het in deze tijden van het coronavirus zwaar. Als coöperatieve verzekeraar willen we de kwetsbare mensen en maatschappelijke projecten een steuntje in de rug bieden, samen met adviseurs als Van Heck Assurantiën en onze verzekerden”, vertelt Dorine van Basten, bestuurslid Coöperatie Nh1816. “Wij hebben daarom een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is. Dat is waar Nh1816 voor staat: we verzekeren met oog voor de wereld om ons heen en zetten samen de schouders onder sterke maatschappelijke initiatieven. We zorgen voor elkaar.”

Stapels pannenkoeken voor Eten Over
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 1 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 3 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 4 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 5 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 6 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 10 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid