Ons buitengebied
Ons buitengebied

Ons buitengebied

Gemeente Bernheze

Afgelopen week kwamen de resultaten naar buiten van een grootschalige enquête over de veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied van Bernheze. Ruim 1/3 van de mensen nam de moeite om de enquête in te vullen, dus we hebben een goed beeld gekregen van wat er speelt.

Dat er rommel op straat ligt en dat er te hard wordt gereden zijn de twee grootste ergernissen. En dat is mooi, want die zijn eigenlijk het makkelijkste op te lossen. Dat doen we namelijk gewoon zelf. Ja, jij rijdt niet te hard, maar je buurman. Spreek elkaar er gewoon op aan. En dat geldt ook voor de rommel. Natuurlijk is dat hinderlijk, maar zo eens in de zoveel tijd met een plastic zak in de hand een rondje in de buurt lopen en we komen een heel eind.

Heel veel mensen voelen zich onveilig. En dat is natuurlijk heel zorgelijk. Dat komt met name door de (schuur)inbraken en diefstal. Whatsapp-groepen helpen daarbij echt preventief. Laat elkaar weten als je weer zo’n onbekend wit busje ziet. Check het. En als je het niet vertrouwt, meld het dan bij de politie. Een kenteken en omschrijving noteren lijkt overbodig, maar kan een belangrijker puzzelstukje zijn dan dat je misschien denkt!

De drugs-gerelateerde criminaliteit stoomt op, ook bij ons. Onbekenden die langs komen met de vraag of ze je schuur kunnen huren. Tsja, dan weet je het wel. Maar liefst 1 op de 6 is weleens benaderd hiervoor. En iedereen heeft er wel begrip voor als je dan niet gelijk naar de politie loopt, maar misdaad melden kan gelukkig ook nog altijd anoniem.

Kortom, er gebeurt nogal wat in ons buitengebied. Gelukkig wonen we er over het algemeen naar grote tevredenheid. De leefbaarheid wordt hoog gewaardeerd evenals de rust en de sfeer. Laten we het zo houden! 

Rob van Herpen
Fractievoorzitter a.i. D66 Bernheze

 

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 2 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 4 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur gisteren Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze