Nulandia te sterk in Loosbroek

Loosbroek

LOOSBROEK - In de laatste bekerwedstrijd kwam Nulandia naar Sportpark De Hoef. De winnende ploeg ging door in het toernooi en dat bleek uiteindelijk Nulandia te zijn dat met 2-5 won. De laatste ontmoeting tussen beide teams dateerde overigens uit het seizoen 2003-2004 toen het 1-3 werd.

De thuisploeg ging vanaf het begin in de organisatie staan en liet de ploeg van Marc van Delft het spel maken. In de 16e minuut viel de openingstreffer toen spits Tom van de Ven vanaf 16 meter de bal in de benedenhoek schoot 0-1. WHV toonde veerkracht en maakte direct gelijk. Een afgemeten voorzet van Yorick van de Rakt werd door Stef van der Velden binnen gekopt 1-1. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers dan toch weer op voorsprong vanuit een hoekschop en 5 minuten werd het zelfs 1-3. Laatste man Roel Vermeltfoort beging een overtreding en de strafschop werd door Van de Ven verzilverd.

De tweede helft maakte Nulandia nog nadrukkelijker het spel en kwam het  verdiend op 1-4. Centrale middenvelder Teun van de Sangen kreeg te veel ruimte en schoot van 25 meter knap binnen. WHV bleef nog wel in de wedstrijd omdat het de tweede van de middag wist te maken. De opgekomen rechtsback Jurien van de Rakt gaf een voorzet bij de tweede paal waar invaller Steven Lunenburg de bal op een presenteerblaadje gaf aan Yorick van de Rakt 2-4. Uiteindelijk eindigde het duel nog in 2-5 en gaat Nulandia terecht door naar de volgende ronde.