Koningschieten Sint Willebrordusgilde
Koningschieten Sint Willebrordusgilde

Koningschieten Sint Willebrordusgilde

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Aanstaande zaterdag is het weer koningschieten en neemt Tonnie van der Cammen afscheid als koning van het Heeswijkse Sint Willebrordusgilde. Het was weer een jaar met veel evenementen zoals de gildedagen van de Hoge Schuts in Oss en van Kring Maasland in Udenhout, de dodenherdenking in Vught, de Mariaviering in de Sint Jan, de Brabant Stoet in Bergen op zoom en de provinciale herdenking Brabantse Gesneuvelde militairen en verzetsstrijders te Waalre. Hoogtepunt voor Tonnie was beslist de deelnamen aan het Europees Schutterstreffen in Neer Limburg waar hij ook mee mocht doen aan het Europees Koningschieten, zo ook zijn zoon Raymond bij het Prinsschieten. Helaas zijn ze het niet geworden maar de eer om daar mee te mogen doen is al geweldig. Bij al deze evenementen was hij altijd aanwezig en straalde vol trots dat zijn gilde in grote getale aanwezig was.

Zaterdag (krijgt Tonnie weer een kans krijgt om nogmaals een jaar koning te zijn, al zijn er meerdere kandidaten die met hem zullen strijden om het koningschap, een strijd die zoals elk jaar sportief gestreden wordt. De leden komen om 10.30 uur samen op de Schuttershof aan de Fokkershoek 11.30 uur begint het koningschieten, waar iedereen mag komen kijken.

’s-Middags is er voor de leden een gezamenlijk maaltijd en ’s-avonds de jaarlijkse teeravond waarbij tot 22.30 uur de muziek op een iets lager geluidsniveau is zodat er lekker bijgepraat kan worden. Daarna mag het voor de jongere leden losbarsten.

Op zondag 4 november gaat het gilde in alle vroegte op bezoek bij de nieuwe koning voor het ontbijt en om 9.00 uur zijn alle leden weer in de Heeswijkse kerk aanwezig voor de mis en de installatie van de nieuwe koning. Hier mag iedereen aanwezig zijn, zo ook tijdens de receptie in het gildehuis op de Schuttershof direct na de mis.

 

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 1 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 3 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 4 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 5 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 6 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 10 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid