Het Sentiment transformeert naar Restaurant PIT
Het Sentiment transformeert naar Restaurant PIT Foto: Wendy van Lijssel

Het Sentiment transformeert naar Restaurant PIT

Gemeentenieuws

HEESWIJK-DINTHER –Twee jaar geleden nam Eltjo Scheepers, bijgestaan door zijn vriendin Jolande van den Meerendonk, restaurant Het Sentiment aan het Raadhuisplein 7 in Heeswijk-Dinther over. Met behoud van al het goede voegden zij hun eigen ingrediënten toe. Het nieuwe jaar wordt er een met PIT want onder deze nieuwe naam én een compleet nieuwe inrichting wordt vanaf woensdag 16 januari verder gegaan. De metamorfose wordt gevierd met een heerlijk 4-gangen PIT-menu voor slechts 
€ 42,50 per persoon inclusief glaasje bubbels. De actie loopt tot en met 24 februari.  

Als jongetje was Eltjo Scheepers een zogenaamde ‘pitser’, een woord dat aangeeft dat iemand bijna niets lekker vindt. 
Dat veranderde toen hij als 8-jarige het kookprogramma van tv-kok Cas Spijkers zag die meldde dat je als kok alles moest proeven. “Vanaf dat moment ben ik niet alleen alles gaan eten, maar wist ik ook dat ik kok wilde worden”, vertelt Eltjo opgewekt. 

Dat doet hij. Na een opleiding tot kok deed Eltjo eerst overal ervaring op. Van restaurants met ‘simpele’ gerechten tot sterrenzaken. Ondertussen groeide de wens voor een eigen zaak want: “Ik heb mijn eigen visie over hoe een avond lekker uit eten moet zijn. Het belangrijkste is natuurlijk de culinaire belevenis met heerlijk eten en drinken. Alles eromheen moet echter ook kloppen. Van de ontvangst, de bediening, de opmaak van de gerechten tot en met de prijs/kwaliteit verhouding”, stelt hij resoluut. Dat ‘ei’ kan hij samen met zijn vriendin Jolande en een heel team van gemotiveerde medewerkers, kwijt bij Het Sentiment. 

Ook Jolande is al vele jaren actief in de horeca en terwijl Eltjo de keuken bestiert, geeft zij sturing aan het restaurant. Eén die vanaf 27 december de deuren sluit voor een totaal vernieuwde inrichting en vanaf woensdag 16 januari onder de naam Restaurant PIT, wat staat voor Passion In Taste, verder gaat. 

Het is voor het stel de laatste stap in de veranderingen die de afgelopen jaar voorzichtig werden doorgevoerd. “We werken hier met passie met allemaal jonge mensen en hebben een moderne wereldkeuken waarbij we allerlei invloeden gebruiken. 
We werken met nieuwe technieken en laten onze gasten allerlei nieuwe frisse smaken zien en proeven.” 

Bij PIT kan niet meer á la carte gegeten worden. Er zijn 3-,4-,5- en 6- verrassingsmenu’s. Hoewel gasten niet weten wat zij gaan eten, wordt er wel vooraf overleg gevoerd. “Na reservering bellen we even om te informeren wat gasten echt niet lusten en of er andere zaken zijn waar we rekening mee moeten houden zoals allergieën. Ook bij ontvangst checken we dat nog een keer”, vertelt Jolande. 

Om de metamorfose in naam en inrichting te gaan vieren wordt iedereen vanaf de opening op woensdag 16 januari tot en met  zondag 24 februari getrakteerd op een 4-gangen verrassingsdiner voor € 42,50 per persoon inclusief een glaasje bubbels. 
Eltjo en Jolande heten iedereen welkom: “Eten bij PIT is een compleet verzorgd avondje uit én een culinaire belevenis.”

 

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 3 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 5 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur gisteren Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze