Matchpoint in Loosbroek
Matchpoint in Loosbroek

Matchpoint in Loosbroek

Gemeente Bernheze

Het kan in de sport alle kanten op. Winst en verlies liggen soms dicht bij elkaar. In de politiek is het al niet veel anders. En daar waar sport en politiek bij elkaar komen zijn zaken ook niet altijd te voorspellen. In Loosbroek weten ze daar ook alles van. Komen de tennisbanen er nu wel of niet?

Een aftrap kennen ze niet bij het tennissen, maar drie jaar geleden kwam het spel wel op de wagen voor de realisatie van tennisbanen in Loosbroek. Het bleek de opmaat voor een lange wedstrijd. De bal kaatste over en weer, dan lag hij weer bij de gemeente, dan weer bij de werkgroep Sport In Loosbroek (SIL). “New balls!”, klonk het opeens, en aanwonenden kwamen met bezwaren tegen tennisbanen tegen hun achtertuin.
Het werd een vijfsetter, een slijtageslag. Tijdens een time-out in december werd de gemeenteraad bijgepraat, en zij gaven een aantal tactische aanwijzingen om de bal de goede kant op te krijgen. Het wachten was op het signaal ‘game, set and match’ van de umpire. Het matchpoint zou door de gemeenteraad binnengeslagen moeten worden, maar plotseling was daar een lijnrechter (wethouder) die riep: “out!”.

Verbijsterd keek iedereen zijn kant op. Dat het geen love-game zou worden was inmiddels wel duidelijk. Maar dat de tennisbanen afgeserveerd zouden worden, daar hield niemand rekening mee. Donderdag zal de var (commissie) zijn mening geven, en twee weken later zal blijken of de umpire (gemeenteraad) de lijnrechter (wethouder Wijdeven) overruled.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 2 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 2 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 4 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 5 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 6 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 6 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze