Fietsendiefstallen Nistelrode
Fietsendiefstallen Nistelrode

Fietsendiefstallen Nistelrode

Algemeen

NISTELRODE - Helaas heeft de politie een toename van het aantal fietsdiefstallen in Nistelrode geconstateerd. De politie surveilleert extra in de wijk. Wijkagent Mieke Bode geeft tips om diefstal van uw fiets te voorkomen. 

Niet iedereen kan zijn eigen fiets goed omschrijven, weet wijkagent Mieke Bode. “Weet u alleen maar dat het een groene damesfiets met een kinderstoeltje is, dan maakt dit het een stuk moeilijker om uw tweewieler op te sporen. Noteer op bijvoorbeeld een fietsregistratiekaart zo veel mogelijk kenmerken van uw voertuig, zoals merk en framenummer of chipnummer. Bewaar deze voor het geval uw fiets gestolen wordt. Let erop dat u het framenummer noteert en niet het serienummer. Uit de internetaangiften blijkt dat veel mensen die vergissing maken. Daarnaast kunt u de fietsenmaker vragen om uw postcode en huisnummer in het frame te graveren.” 

Zet uw fiets op slot
“Het klinkt logisch, maar zet uw fiets altijd op slot, ook als u maar even weg bent”, adviseert wijkagent Mieke Bode“ Het is ook verstandig de fiets met een extra beugel¬- of kabelslot vast te zetten aan een vast voorwerp of aan de fiets van iemand waar u mee bent. Als er een bewaakte fietsenstalling in de buurt is, maak daar dan gebruik van.” 

Doe altijd aangifte
Als uw fiets toch gestolen wordt, doe dan meteen aangifte bij de politie. Dat kan via internet op www.politie.nl, of op afspraak op het politiebureau. “Neem de gegevens van de fiets mee, zoals merk en framenummer en de aankoopnota. Alleen wanneer u aangifte heeft gedaan, kan een gevonden fiets door de politie worden teruggegeven”, aldus wijkagent Mieke Bode. 

Fietsdiefstalregister online voor publiek
Is uw fiets gestolen en heeft u aangifte gedaan? Uw fiets wordt dan opgenomen in het fietsdiefstalregister. Dat helpt om uw fiets terug te vinden en om de dief en eventueel heler op te sporen. In dit fietsdiefstalregister staan alle gestolen fietsen geregistreerd, aan de hand van het nummer van de fietschip of op basis van de unieke combinatie van merk en framenummer. Ga naar www.fietsdiefstalregister.nl om te controleren of de fiets in het diefstalregister voorkomt. Kijk voor meer informatie op www.fietsdiefstal.nl

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 15 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 16 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze