Cor Verhoeven wint wintercompetitie
Cor Verhoeven wint wintercompetitie

Cor Verhoeven wint wintercompetitie

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - Op dinsdag 3 maart vondt de jaarlijkse ledenvergadering plaats van de jeu de boulesclub Die Lé, met aansluitend de prijsuitreiking van de wintercompetitie 2019 - 2020.

Voor de vierde keer in successie mocht Netty Raijmakers – weduwe van de eind 2015 overleden medeoprichter en eerste voorzitter van de jeu de boulesclub – de naar haar man vernoemde wisseltrofee aan de winnaar uitreiken. Deze keer was Cor Verhoeven degene die de trofee in ontvangst mocht nemen. 

De algemene ledenvergadering startte om even na 19.30 uur, waarbij allereerst stil gestaan werd bij de drie overleden leden van het afgelopen jaar, te weten Jan Wijnen, Betsy v.d. Elsen en Tonnie v.d. Burgt. Naast de terugblik op het afgelopen jaar werd bij de bestuursverkiezing afscheid genomen van bestuurslid Betsy van Dommelen. Justina van der Heijden werd met algehele stemmen herkozen en Henny Kling werd eveneens met algehele stemmen in het bestuur gekozen.

Aansluitend op de ledenvergadering vondt de prijsuitreiking plaats van de gespeelde wintercompetitie, die afgewerkt werd in de periode november 2019 t/m februari 2020. Dit jaar werden er tien wedstrijden gespeeld en namen er 43 leden aan deze competitie deel.

Van de tien gespeelde wedstrijden waren er twee leden die acht wedstrijden wisten te winnen en dus was het doelsaldo beslissend voor wie nummer een respectievelijk twee zou worden. Rien van de Akker werd met zeven gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van +38 eervol derde.

Toon Raaijmakers behaalde met acht gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van +38 de tweede plaats. En met acht gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van +47 werd Cor Verhoeven de terechte en trotse winterkampioen 2019 – 2020. Cor ontving uit handen van Netty Raijmakers de Jos Raijmakers wisseltrofee. Netty Raijmakers liet weten opnieuw zeer vereerd te zijn met het mogen uitreiken van de naar haar overleden man vernoemde trofee. 

De eindstand van de wintercompetitie 2019 - 2020 ziet er als volgt uit:

1e plaats Cor Verhoeven 16 punten +47
2e plaats Toon Raaijmakers 16 punten +38
3e plaats Rien van de Akker 14 punten +38
4e plaats Leny van de Ven 14 punten +33
5e plaats Lucy van Geffen 14 punten +32 

Na afloop van de prijsuitreiking vond vervolgens de trekking plaats van de zomercompetitie 2020.

Met 34 teams wordt daarin vanaf 17 maart a.s. in drie poules weer een volledige competitie afgewerkt. Dit moet uiteindelijk in november van dit jaar de winnaar van deze zomercompetitie opleveren. Hierna werd er onder het genot van een drankje en een hapje nog geruime tijd gezellig nagepraat.