Lokaal: Digitaal = duurzamer
Lokaal: Digitaal = duurzamer

Lokaal: Digitaal = duurzamer

Gemeente Bernheze

Sinds enkele weken proberen diverse bedrijven en instellingen noodgedwongen via thuiswerken en -vergaderen hun bedrijven en instellingen draaiende te houden. Men maakt gebruik van allerlei digitale mogelijkheden. In makelaarsland bijvoorbeeld zijn er digitale bezichtigingen. Bedrijven vergaderen via een conference call of via Skype/ FaceTime. Dit virtuele vergaderen en de videoconferenties bestaan al wel zo’n jaar of vijftien, maar nu groeit het explosief. Thuiswerken wordt stiekem als efficiënt ervaren. Ouderen en hulpbehoevenden mogen geen bezoek in hun verzorgingshuis meer ontvangen, maar ook hier biedt de digitale wereld een uitkomst mits de oudere er mee om kan gaan. Er ontstaan creatieve manieren om de vereenzaming van onze ouderen te verzachten. Zelfs uitvaartdiensten worden gedigitaliseerd en mensen kunnen online de dienst volgen. De wereld lijkt stil te staan, maar onderhuids is er van alles gaande. De breinen van de mensen draaien overuren: Wat brengt de toekomst? In woon- en politieke kamers en bij bedrijven wordt volop gespeculeerd, maar niemand weet een antwoord. Ergens zal een balans moeten worden gevonden tussen de technologie en de behoeften en verwachtingen van mensen.

Het coronavirus dwingt ons op drastische wijze tot een gedragsverandering. Wat wel het geval is dat ondernemers, werknemers en klanten eraan gewend raken om meer digitaal te doen. Vanuit Lokaal hopen wij dat deze donkere tijd toch het ‘wereld-denken’ verandert in meer duurzaam denken, waarbij alle belangen eerlijk worden afgewogen!

Namens Lokaal
Hans Vos

 

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 15 minuten geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren gisteren St. Buurtvoedselbos Bernheze