Geef de Pas een toekomst
Geef de Pas een toekomst

Geef de Pas een toekomst

Gemeente Bernheze

Door Jesse Jansen en Ellen Neelen, gemeenteraadsleden Progressief Bernheze 

Al jarenlang staat de exploitatie van de Pas en de Eijnderic onder druk. Om hier verandering in te brengen willen de beide Heesche organisaties samengaan en meer samenwerken met de bibliotheek. In een aangepast gebouw hopen zij elkaar te kunnen versterken om nog meer voor de Heesche gemeenschap te kunnen betekenen. 

Het samengaan van deze organisaties, en het verbouwen van het gebouw, kost veel geld. Jarenlang is er door vrijwilligers gewerkt aan een toekomstplan dat het gebouw en de organisatie geschikt moet maken voor de nieuwe functies. Een flinke investering nu, zou uiteindelijk moeten leiden tot een sterker gemeenschapshuis met meer reuring voor Heeschenaren. 

Maar na een enorme draai van de wethouder en ingrijpen van de Gemeenteraad, lijkt er nu voorlopig helemaal geen investering in de toekomst van het Heesche dorpshuis te komen. De Bernhezer coalitie wil het dorpshuis gaan afbouwen, zonder daar nu nieuwe plannen of investeringen tegenover te zetten. 

De Pas en de Eijnderic nu nog verder uitkleden, zonder daar toekomstplannen tegenover te zetten is onverantwoord. Vrijwilligers, personeel en Heesche gemeenschap smachten naar het einde van deze discussie en een betere toekomst voor hun gemeenschapshuis. Er is veel te verbeteren, maar laten we de mensen daartoe dan ook de kans geven. Wij kunnen het ons niet voorstellen dat een gemeenteraad besluit dat alleen ‘minderen’ de oplossing is. Organisaties die mensen samenbrengen hoort de gemeente te koesteren. Zeker nu. 

Meer lezen? www.progressiefbernheze.nl.