Lokaal en CDA investeren in de toekomst
Lokaal en CDA investeren in de toekomst

Lokaal en CDA investeren in de toekomst

Gemeente Bernheze

Woensdag 27 november hebben Edwin Daandels (CDA) en ik samen met leerkrachten Mart en Lieke, een gastles “Politiek”gegeven in groep 7/8 van basisschool Het Mozaiek in Heeswijk-Dinther.

Basissschool Het Mozaiek werkt met thema’s van de lesmethode Blink. De afgelopen periode zijn de leerlingen bezig geweest met het thema “stem op mijn partij”. De leerlingen hebben o.a. een bezoek gebracht aan het provinciehuis. Tijdens de gastles maakten de leerlingen kennis met de lokale politiek. Ze leerden hoe de gemeenteraad en de commissies werken en mochten door een debat in de praktijk oefenen met politieke besluitvorming. Er werd geoefend met het formulieren van een mening, partijstandpunt en het weerleggen van argumenten. Dit alles op een respectvolle manier. Super knap! Mooi om te zien hoe betrokken en enthousiast de leerlingen deelnamen aan deze les.

Wie weet, gaan deze kinderen zich over een aantal jaar in zetten voor de lokale politiek, dat zou toch geweldig zijn! Want onze jeugd, dat is de toekomst!

Met lokale groet ,

Gwendy Jacobs, burgerlid Lokaal
gwendy@lokaal.nu