Samen werken aan een veilig buitengebied
Samen werken aan een veilig buitengebied

Samen werken aan een veilig buitengebied

Gemeente Bernheze

‘s- Avonds laat, je laat even je hond uit of je komt op de fiets thuis na een feestje. Je ziet wat. Iets dat niet pluis is. Een verdachte situatie in jouw omgeving. Wat doe je dan? Bel je de politie? Stuur je een berichtje in de buurtapp? Of doe je niets omdat je bang bent voor eventuele consequenties voor je eigen veiligheid? 

Het recente onderzoek “ leefbaarheid en veiligheid in het buitengebied Bernheze”, laat onder andere zien dat er een toenemend gevoel van onveiligheid bestaat. Vooral rommel, hard rijden, diefstal van machines en drugs gerelateerde activiteiten, worden door de deelnemers aan het onderzoek gemeld. Dit gaat helaas gepaard met een lage meldingsbereidheid. 

Het CDA Bernheze maakt zich hier zorgen over, wij willen een aanpak die leidt tot een verbetering van het veiligheidsgevoel bij de inwoners van het buitengebied. Zowel politie als gemeente geven gelukkig aan dat de aanpak van de criminaliteit prioriteit heeft. 

Als inwoner van het buitengebied weet en ziet u als geen ander wat voor bijzonderheden in uw buurt plaatsvinden. Maar samen met politie, gemeente en uw buren kunnen we natuurlijk veel meer!

Goede ervaringen met een actieve buurtpreventie app zorgen voor een gevoel van gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de eigen buurt. Dit kan de meldingsbereidheid van verdachte situaties aan de politie aanmerkelijk verbeteren. Zij aan zij voor een veilig buitengebied! 

Adri School, burgerlid Commissie Bestuur en Strategie
CDA Bernheze: altijd in de buurt!