Bijna weer een jaar voorbij……
Bijna weer een jaar voorbij……

Bijna weer een jaar voorbij……

Gemeente Bernheze

Het einde van het jaar nadert weer en daarom werd begin deze maand de begroting voor 2021 vastgesteld. De VVD-Bernheze stemde in met de begroting, maar was tegen het besluit over de begroting voor de Maashorst. Ondanks diverse vragen over de bedragen die in de begroting zijn opgenomen, kregen wij geen duidelijke antwoorden van de wethouder. Het bleef allemaal erg vaag.

In december worden de tarieven voor 2021 vastgesteld. Het betreft hier o.a. de Onroerend Zaak Belasting (OZB), de Afvalstoffenheffing en de Rioolheffing. En uiteraard gaan de tarieven weer allemaal omhoog.

Verder zal er een besluit worden genomen over het beleid rond de huisvesting van arbeidsmigranten. Hopelijk komt er dan eindelijk duidelijkheid over deze huisvesting.

En dan de woningbouw. Wij lopen achter op de doelstellingen en er zal dus een tandje bij moeten. Er wordt geïnsinueerd dat de achterstand veroorzaakt wordt door de vele bezwaren van inwoners (!), maar is het niet zo dat de organisatie daar mede verantwoordelijk voor is? Ook de vele wisselingen binnen het personeelsbestand dragen daaraan bij. Hierdoor blijven aanvragen voor woningbouwproject(en) te lang op de grote stapel liggen, tot groot ongenoegen van de indieners.

Het college stelt voor om het onderhoud van begraafplaats ’t Loo aan te passen naar het oorspronkelijke niveau B. Dat heeft wel erg lang geduurd, want medio 2019 heeft de VVD-Bernheze hier al aandacht voor gevraagd. In september 2019 beloofde het college al beter groenonderhoud op ’t Loo. Uiteindelijk komt het dan toch goed.

Reageren: info@vvdbernheze.nl

Jack van der Dussen, fractievoorzitter

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 15 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 15 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze