Hij komt! Toch?!
Hij komt! Toch?!

Hij komt! Toch?!

Gemeente Bernheze

‘Sinterklaas komt toch wel?’ vroeg ze bezorgd. Want ja, in de krant stond dat de intocht niet doorging, hoe moest dat nu? Als kind heb je twee belangrijke ijkpunten in je leven. Je verjaardag en Sinterklaas. Ook als volwassenen hebben we ijkpunten waar we ons leven rond vormgeven. Een vast en vertrouwd ritme dat zekerheid, rust en vertrouwen geeft. 

Tot dit jaar. Dit jaar waarin ‘gaat niet door’ en ‘is afgelast’ een onafscheidelijk duo bleek te zijn. Ons dagelijks leven is totaal overhoop gegooid en van vertrouwde zekerheden ontdaan. We hebben te maken met een nieuwe realiteit waarvan nog niet duidelijk is hoe deze zich gaat ontwikkelen. 

Dat vraagt nogal wat van ons. Van ons incasseringsvermogen en van ons aanpassingsvermogen. En dan is het mooi om te zien hoe we dan toch manieren vinden om het dagelijks leven kleur te geven. Al is het maar met een ‘gluurpietje’ geprikt op een boom bij school. 

‘Sinterklaas vindt wel een manier’ zei ik haar, ‘het is tot nu toe altijd nog goed gekomen.’ Vol vertrouwen ging ze aan de slag met een mooie tekening voor in de schoen, in de volste overtuiging dat het helemaal goed ging komen. 

In de grotemensenwereld, waarin partijen nogal eens over elkaar buitelen met verhalen, verwijten en vermoedens kunnen we ook wel een beetje van dát vertrouwen gebruiken. 

Ezra Leeger, raadslid CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!