Afbeelding

Lintjesregen gemeente Bernheze 2024 - Heesch

Gemeentenieuws

Vrijdag 26 april vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Veertien inwoners van de gemeente Bernheze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Mark de Man overhandigt hen deze Koninklijke onderscheidingen. 

Chris van der Lee uit Heesch wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Van der Lee zet zich sinds 1981 in voor handbalvereniging Dynamico (voorheen DOS ’80). Hij bekleedt al meer dan 40 jaar diverse functies binnen deze vereniging. Decorandus begon als trainer en coach en werd later voorzitter van de jeugdcommissie. In deze rol was hij kartrekker van het jeugdkamp en nam hij het initiatief voor het scholentoernooi. Verder zet hij zich in als mentor voor trainers in opleiding is was hij lange tijd betrokken bij de technische commissie.

Gerrit-Jan Leeijen uit Heesch wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus zet zich sinds 1995 in als vrijwilliger voor de Heesche samenleving. Zo was hij in het verleden actief voor de Onderlinge Heesche Voetbalcompetitie en voetbalvereniging HVCH. Tegenwoordig is de heer Leeijen actief voor Stichting Carnavalsviering Heesch, ‘t Tunneke, Aangenaam Heesch, Goede Doelen Week Heesch, Ziekenvereniging Horizon Heesch en verleent hij mantelzorg.

Ria Ploegmakers- Dollevoet uit Heesch wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda zette zich in als vrijwilliger in het kerkkoor, de pronkzitting ‘ Rooie Tesneuzik’ en ze was actief als vrijwilliger in het ziekenhuis in Oss en later in Uden gedurende 15 jaar. Daarnaast is Decoranda bestuurslid geweest van de KVO en maaltijdbezorger bij Ons Welzijn. Tot op heden is mevrouw kartrekker bij de KBO voor de ziekenbezoeken en legt ze regelmatig zelf ook een bezoek af.

Wilco Schrijvers uit Heesch wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus was al op jonge leeftijd vrijwilliger. In 1983 was hij de medeoprichter van Soos de Meule en bekleedde diverse functies bekleedde, waaronder die van voorzitter. Ook was Decorandus bestuurslid van Stichting Popwerk Heesch. Later ging de Meule op in Zaal 3, waar hij tot 1995 bestuurslid en voorzitter is geweest. Sinds zijn kinderen lid zijn van voetbalvereniging HVCH in 2008 is Decorandus jeugdleider en jeugdtrainer. Ook is hij vanaf het begin actief betrokken bij Aangenaam Heesch en ook bij Heerlijk Heesch, waar hij tot op heden bestuurslid is.

Marion van de Ven- van Griensven uit Heesch wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda zet zich sinds 1981 in voor de samenleving. Zo kon in het verleden KPJ Vinkel en Samenloop voor Hoop rekenen op haar actieve bijdrage. Vanaf 1993 tot heden draagt Decoranda bij aan allerlei activiteiten zoals Hisse Helden, de wandel-driedaagse en het Groot Heesch diner. Daarnaast is zij jarenlang een fietsmaatje voor een cliënt met een verstandelijke beperking. 

Voor het verzorgingshuis Heelwijk is Decoranda kartrekker voor de muziekavonden.

Riek van Venrooij- Lagarde uit Heesch wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda zet zich vanaf 1987 in voor de samenleving. Zo was zij in het verleden een zeer actief bestuurslid voor Heesch Presenteert, overblijfouder op Basisschool Emmaus, collectant voor het Reumafonds en tot vorig jaar bekleedde zij diverse functies binnen Stichting Carnavalsviering Heesch. Tegenwoordig is Decoranda vrijwilligster binnen verzorgingshuis Heelwijk, houdt ze ‘lief en leed’ binnen Prinselijke Carnavalsvereniging De Rommelpot bij en is zij actief voor evenementen zoals Heerlijk Heesch en Koningsdag. 

Wil van de Wiel- van Wamel uit Heesch wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda is sinds 1983 actief voor de samenleving. Lange tijd zette zij zich op vrijwillige basis in als verpleegkundig begeleidster tijdens vakantieweken van de ZLTO en voor activiteiten van ziekenvereniging De Horizon Heesch. Daarnaast is zij ruim 10 jaar gastvrouw van educatief en creatief centrum de Eijnderic en verricht Decoranda al jarenlang mantelzorg, onder andere haar buren.

Wil van de Wiel- van Wamel uit Heesch
Wilco Schrijvers uit Heesch
Gerrit-Jan Leeijen uit Heesch
Marion van de Ven- van Griensven uit Heesch
Riek van Venrooij- Lagarde uit Heesch
Ria Ploegmakers- Dollevoet uit Heesch
Chris van der Lee uit Heesch