Afbeelding

Lintjesregen Bernheze 2024

Kunst & Cultuur

Vrijdag 26 april vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Veertien inwoners van de gemeente Bernheze worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Mark de Man overhandigt hen deze Koninklijke onderscheidingen. .. 

Klik hier naar Nistelrode
Klik hier naar Heesch
Klik hier naar Vorstenbosch
Klik hier naar Heeswijk-Dinther

De een was aan het werk, de ander wachtend op het kleinkind dat ‘weggebracht moest worden’ en een ander had het niet meteen door en vroeg zich af waarom iedereen tegelijk koffie kwam drinken. De verschrikte gezichten waren duidelijk en zorgde ervoor dat de familie kon zeggen: ‘het is gelukt!’, De verrassing was groot, er komt niet ieder jaar een burgemeester op bezoek.

Een vuurdoop voor Burgemeester de Man die op zeer betrokken wijze de vijftien Bernhezenaren een bijzonder begin van de dag mocht bezorgen. Hij stelde de, door de overval-tactiek geëmotioneerde Bernhezenaren, gerust; ‘We hoeven alleen maar te staan’, was zijn geruststellende advies op de flitsende camera. Vele indrukwekkende lijsten van vrijwilligerswerk werden opgedragen door de burgemeester aan de gedecoreerden, en aanwezigen.

Soms was het moeilijk een keuze te maken voor de gedecoreerden tussen lachen, huilen of de ‘ik zeg maar even niets en laat het over me heen komen’. Mooi ook hoeveel familie en bekenden voor de gedecoreerden erbij waren om ze een groot applaus te geven. 

Van harte gefeliciteerd aan alle gedecoreerden namens team DeMooiBernhezeKrant.