Afbeelding

EHBO-vereniging Nistelrode zet haar jubilarissen tijdens de Algemene Ledenvergadering in het zonnetje

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - Ad Corsten (middelste op de foto) heeft al 50 jaar zijn EHBO-diploma en is via het Rode Kruis naar EHBO-vereniging Nistelrode gekomen. Ad is een trouwe bezoeker van de EHBO-lessen en heeft in de loop van de jaren al vele malen bij evenementen in Nistelrode EHBO-ondersteuning gegeven.

Peter Schets (links op de foto) is 40 jaar geleden geslaagd voor zijn EHBO-examen. De vaardigheden is hij steeds blijven oefenen. Dat deed hij op meerdere plaatsen, onder andere als BHV’er bij de bedrijven waar hij werkzaam was en is. Ook bij EHBO-vereniging Nistelrode sluit Peter regelmatig aan bij de herhalingslessen. Bovendien is Peter al jarenlang voorzitter van EHBO-vereniging Nistelrode en in die hoedanigheid ook medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen.

Toine van Dijk (rechts op de foto) heeft 25 jaar geleden bij EHBO-vereniging Nistelrode zijn EHBO-diploma gehaald. Vanaf die dag is Toine niet meer weg te denken binnen EHBO-vereniging Nistelrode. Met een ‘echt slachtoffer’ zijn de lessen veel leuker en leerzamer en precies dat heeft Toine in de loop der jaren laten zien als lotus-slachtoffer bij de lessen. Toine is, als materiaalman, deel van het bestuur en zorgt bij evenementen dat de EHBO-tassen en de AED op tijd ter plaatse komen. Je kunt hem dan ook vaak tegenkomen als EHBO-hulpverlener in zijn EHBO-hesje bij diverse evenementen.

Katica van Schijndel (niet op de foto) heeft haar EHBO-diploma ook al 25 jaar op zak. Zij is regelmatig bij de EHBO-lessen aanwezig om haar vaardigheden bij te houden. Vooral bij activiteiten voor de jeugd is zij veel te zien. 

EHBO-vereniging Nistelrode (bestuur, leden en instructeurs) feliciteren de jubilarissen en spreken de hoop uit dat ze nog lang als EHBO-lid aan deze vereniging verbonden zullen blijven.