De Notenkrakers: Proms

Nistelrodesedijk 2 Vorstenbosch

Met een uniek concert van muziekvereniging De Notenkrakers gaat het dak er op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober muzikaal af. Zo'n honderd vrijwilligers zorgen voor een bijzonder Muziekspektakel Proms. "Het wordt een leuke, knallende avond", zegt Susan van den Heuvel.

Op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober presenteert muziekvereniging De Notenkrakers uit Vorstenbosch Muziekspektakal Proms, een goedgevulde muzikale avond. Niet onbelangrijk is dat het muziekspektakel verzorgd wordt door zo'n tachtig lokale deelnemers, en juist dat is wat het promsconcert volgens Jos van Dijk en Susan van der Velden bijzonder maakt. "We zijn allemaal heel fanatiek en kunnen daarnaast rekenen op heel veel vrijwilligers. In totaal zijn we met zo'n honderd man!"

Muziekvereniging de Notenkrakers is onder begeleiding van dirigent Marc Thijssen al een jaar bezig met de voorbereiding op het promsconcert, dat voor ieder wat wils biedt. "We spelen popmuziek, rock en meezingers, eigenlijk van alles nog wat", zegt Jos. Niet alleen is er variatie qua muziekstijlen, maar ook als het gaat om deelnemers op het podium. "We hebben een fanfare, een slagwerkgroep, een dansgroep en combo", zegt Susan. Het wordt uiteindelijk een avond met een mix van dans, muziek en zang. Gedurende het concert wordt er gezamenlijk naar een hoogtepunt toegewerkt waarna alle deelnemers samen zorgen voor een knallende afsluiter, echt muzikaal Vorstenbosch op zijn best. "We hebben er met z'n allen al heel veel zin in!", zeggen Jos en Susan enthousiast.

Eerder verzorgde de Notenkrakers een concert met het gilde, maar ditmaal organiseert de muziekvereniging dus een eigen promsconcert. "We zijn het gilde dankbaar dat we van hun ruimte gebruik mogen maken", zeggen Jos en Susan. De ruimte bij het gilde zal omgetoverd worden tot een zaal met huiskamersfeer, een echte muziektempel met professioneel licht en geluid. Marcel Dominicus gaat de presentatie van het concert verzorgen. Het akoestisch gezelschap 'Turn Back Time', met daarin de Vorstenbossche Merel van den Elzen, speelt in het voorprogramma. Binnenkort vallen bij inwoners van Vorstenbosch de programmaboekjes op de deurmat. De boekjes, mede mogelijk gemaakt door Complement Reclame, bevatten foto's en uitgebreide informatie over het concert. "Het wordt een mooie show!", besluiten Jos en Susan.     

Kaarten zijn in de voorverkoop te koop voor €15,- bij bakkerij Van Leur Vorstenbosch en de Dagwinkel. Donderdag zijn er zitplaatsen, op vrijdag en zaterdag staanplaatsen met een afterparty. Voor meer informatie kijk op de Facebookpagina van muziekvereniging De Notenkrakers.  

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl