Reünie jongerensoos De Meule

CC De Pas Heesch

Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat de laatste reünie van de jongerensoos De Meule heeft plaatsgevonden. Nu organiseren we er weer een op 16 februari 2019 in CC De Pas. Het idee om weer een reünie te organiseren is afkomstig van Jan Raaijmakers, Maria Ceelen, Chrisjan Ploegmakers, Wout Oliemeulen en Wilco Schrijvers, die oude tijden willen laten herleven met de mensen en de muziek van toen. 

 

Jongerensoos
Velen zullen zich De Meule nog wel herinneren: De jongerensoos was bekend in heel Noordoost-Brabant. Ooit begon het in de molen aan de Gildestraat, nadat het gebouw gereduceerd was tot een romp zonder wieken en molenstenen. Na de definitieve sloop van de molen verhuisde De Meule naar de locaties aan de Irenestraat en later naast brandweer in de oude jongensschool. In 1991 ging De Meule samen met soos Oltwello en werd Zaal 3. 

Meulepop
Vanaf 1981 werd in de wei van Ceelen achter De Meule jaarlijks het succesvolle muziekfestival Meulepop gehouden. Met legendarische optredens van Herman Brood tot The Gathering en van De Dijk tot Raymond van het Groenewoud. Naast muziek werd er ook gesport. De Meule had een eigen voetbalteam en er werd volleybal en rugby gespeeld. 

Reünie 
Al die jaren werd De Meule gerund door veel vrijwilligers. Daarom zijn alle vrijwilligers en bezoekers van toen van harte welkom op de reünie van 16 februari 2019 in CC De Pas. De definitieve invulling van deze avond volgt nog. Zorg dat je erbij bent! 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl