Verkeersdag Senioren

Rijschool van Iersel Heesch

Veilig Verkeer Nederland afd. Maasland (regio Oss) organiseert op woensdag 27 maart voor de tweede keer de 'Verkeersdag voor senioren' voor inwoners uit de gemeenten Oss en Bernheze die al langer in het bezit zijn van een rijbewijs. De officiële opening van deze dag wordt verricht door wethouder Joop van Orsouw (gemeente Oss) en wethouder Rien Wijdeven (gemeente Bernheze).

Het programma voor de deelnemers is als volgt:
- Theorieles volgen i.v.m. de veranderde verkeers- en gedragsregels zoals rotondes, snelweg, voorsorteervakken en taal van de weg.
- Praktijkles: kennis in praktijk brengen d.m.v. rijden in een lesauto met rijinstructeur.
- Reactiesnelheid laten meten in een rijsimulator.
- Novadic Kentron geeft informatie over geneesmiddelen en alcohol bij ouderen in het verkeer.
- Een opticien en audicien zijn aanwezig om ogen en oren te testen en indien nodig, hierover advies te geven.
- Een gespecialiseerd fysiotherapeut geeft voorlichting over vitaal ouder zijn.
- Parcours afleggen op een e-bike om de voor- en nadelen van verschillende soorten elektrische fietsen te ervaren.

Locatie: Verkeersschool Kees van Iersel, Vinkelsestraat 14, Heesch.

Door de grote belangstelling voor deze opfriscursus in oktober 2018, ontstond al meteen een wachtlijst. VVN Maasland is dan ook voornemens om deze verkeersdag periodiek te organiseren. Belangstellenden, waarvoor op 27 maart geen plaats meer vrij is, worden - indien gewenst – automatisch op de wachtlijst geplaatst voor de volgende verkeersdag. Deze zal dan hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in najaar 2019.

Inschrijvingen via www.vvn-maasland.nl/verkeersdag/ 

Je kunt zich ook telefonisch aanmelden 06-51580738. De opfriscursussen van Veilig Verkeer Nederland hebben een informatief karakter en zijn dus geen examen. Het opfrissen van de verkeersregels is broodnodig voor iedereen die aan het verkeer deelneemt.

VVN afd. Maasland (regio Oss) blijft zich inzetten voor de campagne ‘Help Brabant op weg naar NUL verkeersdoden!’ met in 2019 als thema ‘Zichtbaarheid!’

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl