Arcadia speelt: 'Over de Flos'

CC De Pas Heesch

Na vorig jaar twee geweldige voorstellingen op de planken gehad te hebben ligt de lat voor ons voor deze uitvoering weer een beetje hoger. Tja, wat ga je nu weer verzinnen? Ik, Aranka Venrooij, en mijn regie assistent Adrie Hendriks zijn weer bij Rob van Vliet (Toneel op Maat) langsgeweest en hebben flink gebrainstormt. Ik wilde iets heel anders dit jaar: een sprookje dat leek me leuk! Maar het is niet het sprookje geworden dat we waarschijnlijk allemaal kennen uit het sprookjesboek. We nemen je mee naar de 'Klaassens Kliniek' waar Karien Klaassen (Edith Kiestra) al jarenlang directrice is. Een rustoord voor mensen met psychische problemen. De een heeft relatieproblemen, de ander snuift zich geheel van de wereld af of zit er gewoon voor de lol. Om iedereen bezig te houden heeft dramatherapeute Lenthe (Mieke Wingens) een nieuwe therapie bedacht een sprookje opvoeren voor familie en vrienden. Maar dat is best nog een dingetje... 

Lenthe heeft moeite haar eigen frustraties en emoties onder controle te houden. En heeft iedereen wel zin om hieraan mee te doen? En dan is er nog Robbie (Giel van der Heijden) die zijn debuut maakt. Hij is verpleegkundig stagiere. Hij heeft Gijs (Adrie Hendriks) onder zijn hoede en dat valt niet mee! 

Ook gaan we dit jaar een voor ons geheel nieuw element toepassen op het toneel. Best spannend want we zijn van veel factoren afhankelijk, maar daar heb ik met onze technici Han Pannekoek en Jaffreij van Rosmalen veel vertrouwen in. Verder hebben we weer een showelement in de uitvoering zitten, dat wordt weer erg gezellig! Het decor is ook dit jaar weer super gaaf zoals je ondertussen wel van ons gewend bent. Er is weer veel geklust door onze eigen leden en Chris Hendriks en Harrie van Oort zijn ook weer erg actief geweest. Er zijn liters behangplak doorheen gejaagd én DeMooiBernhezeKrant is weer hergebruikt.

Benieuwd geworden wat we 30 en 31 maart op de planken brengen? Bestel je kaartjes online via www.arcadia-heesch.nl of ga langs bij kantoor Boekhandel Ceelen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl