Koningsdag

Bernheze

Lees hieronder de programma's:

Nistelrode

9.45 uur: Ontvangst Raadhuisplein ‘tPumpke (Burgemeester of wethouder, afvaardiging Stichting Jeugdbelangen en Stichting Viering Koningsdag)
10.00 uur: Welkomstwoord Stichting viering Koningsdag Nistelrode. Opening Burgemeester of Wethouder. Huishoudelijke mededelingen Stichting Jeugdbelangen)

  • Fanfare speelt het “Wilhelmus” en tegelijkertijd worden de vlaggen gehesen door twee Gildeleden
  • Het Gilde brengt een vendelgroet
  • Fanfare speelt nog enkele nummers

10.30 tot 13.00 uur: Spelletjes op het Raadhuisplein
10.45 uur: Bijeenkomst van alle oud- en nieuw gedecoreerden woonachtig in Nistelrode in Partycentrum '’t Maxend'.
13.00 uur: Vrijmarkt op het Tramplein en Raadhuisplein.
14.00 uur: Muziek op het Raadhuisplein. Afwisselend DJ en live Muziek.

Loosbroek

- 10.00 tot 11.30 uur: Kinder-Rommelmarkt op het Dorpsplein. (bij slecht weer in De Wis)
- 10.30 tot 11.30 uur: Koningsbingo in CC De Wis (deelname gratis)
- 13.30 uur: Fietstocht. Er is ook een kortere fietstocht voor ouders met kinderen. Vertrek bij café Kerkzicht.
- 13.30 uur: Crazy 88 voor kinderen, inschrijven bij café Kerkzicht.

Heeswijk-Dinther

Feestelijke viering in de kerk
9.30 uur: Gewoon even stilstaan bij al het moois dat dit feest ons kan geven. Om even samen met elkaar te zingen en te bidden voor de koning en zijn gezin, voor elkaar als dorpsgenoten en de mensen om ons heen.

Dit jaar doen we dat weer in de St. Servatiuskerk in Heeswijk-Dinther, samen met dominee Pieter Molenaar en pastor Frank van Roermund. Medewerking verlenen o.a. het St. Barbaragilde en het gildekoor. 

Versierde optocht
10.00 uur: versierde optocht vanaf beide kerkpleinen. De optocht vanuit Dinther wordt voorafgegaan door het Sint-Barbaragilde en muzikaal begeleid door Muziekvereniging Servaes. Vanuit Heeswijk zijn het Sint-Willebrordusgilde en Fanfare Sint Willibrord van de partij. 

Aubade
10.30 uur: aubade op Plein 1969. Een afgevaardigde van burgemeester en wethouders van Bernheze zal, namens zijne Majesteit de Koning, de felicitaties van alle aanwezigen in ontvangst nemen. De fanfare en muziekvereniging zullen een aantal marsen, waaronder het Wilhelmus, spelen. De gilden zullen een vendelgroet brengen, waarna de kinderen die hun fiets hebben versierd een klein cadeautje uit mogen zoeken.

Middagprogramma
Het plein wordt tussen 13.30 en 17.00 uur omgetoverd tot een waar Oranjeplein. Voor alle kinderen zijn er zoals vanouds leuke spelletjes en springkussens.Voor kinderen vanaf groep 7 & 8 uit te dagen met onder andere een klimwand van 10 meter hoog! 

Kinder-vrijmarkt
13.30 en 17.00 uur. Je mag vanaf 13.00 uur een plaatsje uitzoeken en je hoeft je hiervoor niet aan te melden. 

Fietstocht
Er is een fietstocht van ongeveer 30 km uitgezet. Start en inschrijving is tussen 13.30 en 14.30 uur op Plein 1969 bij de inschrijfstand. 

Cunera
Voor alle bewoners van Laverhof zal Desde el Alma een breed muziekrepertoire ten gehore brengen met zang, gitaar en accordeon. Dit programma begint om 14.30 uur in de Tuinzaal van Cunera. 

www.oranjecomite-heeswijkdinther.nl 

Heesch

Wat kunnen jullie zoal verwachten:

10.30 uur:         Opening door burgemeester Marieke Moorman met Fanfare Aurora en Scouting Heesch
11.00 uur:         Koningsconcert door jeugdorkest & Con Brio van Fanfare Aurora
11.00-13.00 uur: Spullenmarkt voor de jeugd
11.00-17.00 uur: Markt voor de volwassenen
11.30 uur:         Koninklijk Dansen met Meer Sports
13.30 uur:         Koninklijk Dansen met Meer Sports
14.00 uur:         Spelletjes met de brandweer
14.00 uur:         Optreden band Qualawaai
15.30 uur:         Optreden band Kerelz
17.00 uur:         Optreden band Co-Incidental 

Voor de kleintjes is er een Green Screen van de bibliotheek, een poppenspel, 3 luchtkussens voor verschillende leeftijden, een knutselhoek, spelletjes van Scouting Heesch en een spullenmarkt van 11.00 tot 13.00 uur waar je speelgoed en andere spullen kunt verkopen. 

Voor de ouderen is er een streekmarkt van 11.00 tot 17.00 uur met zelfgemaakte artikelen of andere leuke spullen. Ook voor tweedehands spullen zijn er nog kramen te huur!.Op het terras kun je genieten van een lekker kopje koffie of een drankje. Ook zijn er kraampjesmet frites, broodjes, poffertjes, ijs en snoep.

Loosbroek

Kinderrommelmarkt
10.00 tot 11.30 uur: Een gezellige rommelmarkt op het Dorpsplein waar kinderen hun spulletjes kunnen verkopen. Volwassenen zijn natuurlijk ook van harte welkom om te komen kijken én kopen! De markt duurt tot +/- 11.30 uur. 

Koningsbingo
10.30 tot 11.30 uur:
De inmiddels traditionele en populaire bingo in De Wis wordt wederom gespeeld  onder bezielende leiding van onderkoning Jos de Vries. 

Gratis pannenkoeken
11.00 uur:Leden van het Oranjecomité bakken pannenkoeken en serveren deze gratis aan de jeugdige bezoekers/deelnemers van bingo en rommelmarkt. 

Fietstocht
13.30 uur:Ook dit jaar kun je weer meedoen met traditionele en altijd gezellige familiefietstocht. De start is bij café Kerkzicht van 13.30 tot 14.00 uur. Tijdens deze rit zijn er twee rustpunten waar een hapje en drankje zal worden aangeboden. Kinderen mogen deelnemen onderen begeleiding van volwassenen. Ook bij afmelding wordt je een traktatie aangeboden. 

Crazy88
13.30 uur:Een spel voor de jeugd om op de leukste plekken, uitdagende en vooral erg grappige opdrachten uit te voeren. Aanmelden bij Café Kerkzicht. 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl