Uurtje klassiek

Laverhof Heeswijk-Dinther

Zondag 21 april kun je om 15.00 uur een prachtig concert bezoeken in de inpandige kapel van zorginstelling Laverhof, Heeswijk-Dinther. Toptalenten Sylvia Huang (viool) en Madarys Morgan (piano) spelen in de serie ‘Uurtje Klassiek’ een programma met werken van o.a. Bach, Beethoven en Debussy. De toegang is een vrijwillige bijdrage. 

Dit is het tweede concert dat door een samenwerking tussen Kasteel Heeswijk-Dinther en het ‘Uurtje Klassiek’ van Laverhof tot stand komt. ’s Ochtends spelen de musici in het kasteel en ‘s middags - met een ander programma - in Laverhof. Het concert is tevens een voorbereiding op het Koningin Elisabeth Concours waaraan Sylvia volgende week zal deelnemen. 

Sylvia Huang (1994) leerde het vak van haar vader en op het conservatorium van Brussel. Ze won eerste prijzen op verschillende muziekconcoursen. In 2012 werd ze tweede violiste bij het Nationaal Orkest van België en anderhalf jaar later promoveerde ze daar tot co-solovioliste. Sinds 2014 is ze eerste violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Samen met drie collega’s vormt ze het GoYa Quartet Amsterdam. Sylvia Huang treedt veel op in kamermuziekverband en in solorecitals. 

Madarys Morgan studeerde piano in Cuba en Spanje, deed specialisaties in zangbegeleiding en kamermuziek en studeerde orkestdirectie in Duitsland. Samen met haar vaste sopraan Isabel Segarra won zij een muziekbeurs. Madarys Morgan treedt in vele landen op en is sinds 2017 als pianist verbonden aan het conservatorium van Karlsruhe.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl