Open dag

Peduca, Paramedisch Voetcentrum Oss

Paramedisch Voetcentrum Pedicure en Educatie (Peduca) in Oss heeft de erkenning gekregen voor haar Mbo-4 opleiding op het gebied van voetzorgverlening: Medisch Pedicure. Peduca heeft aangetoond dat het gegeven onderwijs van dermate hoge kwaliteit is waardoor zij een officieel wettelijk erkend diploma mag verstrekken. Vanaf september 2019 start deze opleiding, gegeven op locatie aan de Kruisstraat 58a in Oss.  

Omdat het onderwijs voor branchediploma’s in Nederland tekortschiet heeft Peduca ruim 10 jaar geleden het onderwijs en examinering aangepast aan de sector zorg en welzijn. Verdieping en uitbreiding van het lespakket was hiervoor noodzakelijk. Het ontwikkelen van lesmateriaal een vereiste.

Medisch Pedicure
Met vakkundige docenten met onderwijsbevoegdheden worden de studenten voorbereid op het beroep Medisch Pedicure. Naast het opdoen van kennis van de voet is de vaardigheid van de instrumentele behandeling van voeten het belangrijkste onderdeel van de opleiding. Om de instrumentele vaardigheden  en kennis samen te brengen  heeft Peduca een voetenpoli waar de studenten voeten behandelen van vele mensen die de poli bezoeken. In de voetenpoli worden de juiste technieken aangeleerd. De student ontvangt hiervoor een polivergoeding

In samenwerking met podotherapeuten en erkende stagebegeleiders met SBB erkenning (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) worden deze vaardigheden verder geperfectioneerd. Daarnaast worden studenten tijdens de opleiding getraind in het schrijven van verslagen, boekhouding en het maken van afspraken. 

Voor een wettelijke blijvende status heeft Peduca het geheel ter beoordeling aangeboden. De onderwijsinspectie heeft een positief oordeel gegeven, waardoor Peduca nu een Mbo-4  opleiding is geworden. 

Open Dagen
Om studenten kennis te laten maken met de opleiding, docenten, het lesmateriaal en beroep organiseert Peduca Open Dagen op zaterdag 15, 29 juni, 13 juli en 27 juli. Peduca opent de deuren van 11.00 tot 15.00 uur. Er is betaalde parkeergelegenheid in de directe omgeving van de opleiding en de locatie is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Peduca, Paramedisch Voetcentrum
Kruisstraat 58a 
5341HE Oss

0412 78 58 71
info@peduca.nl

 
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl