Loosbroek draait door

Sint Antoniuskerk Loosbroek

Na vijf succesvolle eerdere edities wordt ook dit jaar Loosbroek draait door georganiseerd. Het is een inspirerend praatprogramma waarbij gespreksleider Harm den Dekker in gesprek gaat met drie tafelgasten. Het thema dit jaar is: 'Omgaan met tegenslag'.

Ieder mens komt tegenslag tegen, op allerlei vlakken. De tafelgasten vertellen daarover. Wat voor proces ze daar bij door maken, wat hun worstelingen zijn. Ze vertellen hoe ze tot acceptatie komen of gekomen zijn en wat voor veerkracht kan zorgen. En natuurlijk ook wat het hen uiteindelijk brengt.

Het programma wordt geleid door Harm den Dekker:
Geboren en getogen in Loosbroek. Docent MBO. “Kerk is mij met de paplepel ingegoten maar sinds een aantal jaren zoek ik de verbinding tussen kerk en de maatschappij daar buiten. 

Loosbroek Draait Door is voor mij precies passend en daarmee heb ik die verbinding gevonden, binnen de muren van de kerk. Het thema Omgaan met tegenslag is hier erg geschikt voor.”

De tafelgasten zullen zijn:
Ivonne van der Velden: “Ik ben een levensgenieter. Kunst is een belangrijk onderdeel in mijn leven, ik stel tentoonstellingen samen en organiseer kunstprojecten zoals o.a. Alle Zielen. Daarnaast ben ik een fervent hardloopster en hecht ik veel waarde aan warme familie- en vriendschappelijke banden”
Rik Ruigrok: “Knappe volslanke meubelmaker. Houtwurm. Tegenslag komt in onze vocabulaire niet voor.”
Anne-Marie van Orsouw: “Sinds een aantal jaren leef ik met uitgezaaide borstkanker. Ondanks een onzekere toekomst, haal ik uit het leven wat voor mij belangrijk is.” 

Op vrijdagavond 11 oktober is iedereen welkom in de Sint Antoniuskerk van Loosbroek.  Inloop vanaf 20.00 uur. Het programma start om 20.30 uur met een korte muzikale inleiding door talenten van eigen bodem. Zang: Chinouk van de Rakt en Linda van Zutphen. Begeleidt op piano door Anne-Lous Nuytten-van den Boom en op basgitaar Maikel Korsten. Ook de afsluiting zullen zij muzikaal omlijsten. Na afloop om 22.00 uur is er een informeel samenzijn, met een lekker hapje en drankje.

De Abdij van Berne stelt op deze avond een aantal boeken beschikbaar, ter inzage, gerelateerd aan het onderwerp.

Werkgroep Spiritualiteit in deze Tijd nodigt iedereen hartelijk uit om deze bijzondere avond bij te wonen!

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl