Wisent excursie

Natuurcentrum De Maashorst Nistelrode

De wisent is een indrukwekkend dier, prachtig om te zien. Deze dieren wonen niet zomaar in De Maashorst. Ze hebben een taak en voeren die op hun eigen specifieke manier uit. De imposante dieren zijn erg gesteld op hun rust en privacy.  Bezoekers mogen het wisentgebied niet in, behalve met onze speciaal opgeleide wisentgidsen. Zij hebben wel toestemming om met een beperkte groep het gebied in te gaan.  

Auto's worden geparkeerd op de grote parkeerplaats van het natuurcentrum. Er wordt gestart in het natuurcentrum met  korte informatie. Hierna vertrekt de groep van max. 20 personen naar de wisenten. Kinderen mogen mee vanaf 10 jaar, onder begeleiding van één volwassene per kind. Daar we lopen over ongelijk terrein en het enige tijd kan duren voordat we de wisenten zien, verdient het de aanbeveling om in goede conditie te zijn. De wandeling duurt naar verwachting tussen de 2 en 3 uur. Honden zijn niet toegestaan! Na afloop krijgt u een kop koffie/ thee in het centrum. Deelname is op eigen risico.

Aanmelden
Om mee te doen aan de wisentenexcursie is het van belang dat je jezelf tijdig inschrijft. Dat kan hier.

Deadlines
Iedere eerste zondag van de maand is er een wisentenexcursie. Let wel op dat je jezelf tijdig aanmeldt. Dit toe je voor de vrijdag voorafgaand aan de excursie vóór 10.00 uur.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl