Alle Zielen

Abdij van Berne Heeswijk-Dinther

Het zijn droevige tijden, er is zoveel verlies en verdriet om ons heen. Opa’s en oma’s zijn afgesneden van hun kleinkinderen, kinderen mogen niet op bezoek gaan bij hun ouders. Er is afstand en eenzaamheid. Ook Bernheze is hard getroffen in deze corona crisis.

“Alleen al daarom is het goed dat er weer een 'Alle Zielen avond' plaats vindt op het terrein van Abdij van Berne. Dit wordt een hele bijzondere editie,” zegt Ivonne van der Velden. Net zoals de vorige keer stelt Ivonne een Alle Zielen avond samen op zaterdag 31 oktober. Ze wordt daarbij ondersteund door veel toegewijde vrijwilligers en een werkgroep die na de laatste editie in 2018 is opgericht.

“Er zijn weer bijzondere dingen te zien en te ervaren straks. Zo hebben we een weer een mooi muziekprogramma in de Abdijkerk door lokale muziekverenigingen en koren. Er komt een plek waar alle overledenen en iedereen die gemist wordt in het licht gezet worden en waar bezoekers hun dierbare kunnen eren en gedenken met een persoonlijke boodschap. Dit is ook de plek waar degene die vanwege corona in een kleine setting afscheid hebben moeten nemen van hun dierbare, alsnog in gezamenlijkheid vaarwel kunnen zeggen. Er worden weer mooie gedichten geschreven op verzoek en met film en foto’s worden indringende verhalen van troost en verbondenheid verbeeldt. Op de paden worden boodschappen geschreven die oplichten in het donker.

Rond het vuur en bij het licht van een kaars in het drijfbakje vinden mensen elkaar. Zo is op deze donkere avond niemand alleen. Gedeelde smart is halve smart”.

Om dit alles mogelijk te maken heeft het Alle Zielen team een donateursactie opgezet, meer informatie vindt je op: www.allezielen.nl. Hier vindt je oproepen waar u aan mee kunt doen.

Alle Zielen, wie mis je?
Zaterdag 31 oktober van 18.00 tot 22.00 uur 
Abdij van Berne
Abdijstraat 53
5473 AC Heeswijk-DInther

Entree 8,- p/p. Kinderen gratis

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl