Expositie Meesters in Kunst

Galerie De Meesters Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER - “We laten een grote variatie aan kunst zien in allerlei stijlen en genres gemaakt door vijftien kunstenaars met kwalitatief goed werk. Artistiek, creatief, mooi, vindingrijk en heel erg toegankelijk.” Dat statement komt van Wilma van Lieshout en Leonie Dekker die samen met hun partners aan het roer staan van de expositie Meesters in Kunst.

Vrijdag 31 juli tot en met zondag 20 september bij Galerie De Meesters aan de Hoofdstraat 100B in Heeswijk-Dinther. Elk weekend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur welkom.
De toegang is gratis. 

Een aantal jaren geleden sloegen kunstkenners en liefhebbers Wilma en Henk van Lieshout en Peter en Leonie Dekker uit Heeswijk-Dinther de handen ineen en openden Galerie de Meesters. Een grote, lichte en ruimtelijke galerie waar zij, bij voorkeur twee keer per jaar, een podium bieden aan lokale, regionale maar ook landelijke kunstenaars. Daarbij beperken zij zich niet tot één genre, maar zorgen zij voor een rijk en divers aanbod. Er wordt niet over één nacht ijs gegaan. “In het voortraject bekijken we of het werk van de kunstenaar kwalitatief goed is. Dat is wel écht een vereiste”, vertellen Leonie en Wilma. 

Laatstgenoemde is het meest voorname. Jarenlange ervaring maakt doorgaans dat iemand zijn of haar vaardigheden ontwikkeld en verfijnd, maar je hebt ook natuurtalenten. Ook voor hen is plaats in de Galerie. Het gaat in deze om vijftien kunstenaars die allemaal (ijzer)sterk zijn in hun discipline. Creatievelingen die naast hun werk ziel en zaligheid leggen in het vervaardigen van kunstwerken die tot de verbeelding spreken. Werken van onder andere glas, steen, keramiek maar ook fotografie en schilderijen waarbij gewerkt is met divers materiaal en waarbij de genres uiteenlopen. Het samenstellen van een zo diverse expositie is veel werk, maar geeft zo claimen de dames ook veel voldoening. “Exposanten leveren hun werk in bij ons waarna wij goed bekijken wát en hoe we het neerzetten en ophangen. We richten het zo in dat, hoewel het allemaal uniek is, het toch op een bepaalde manier in elkaar overloopt”, proberen ze uit te leggen. 

Laatstgenoemde zelf ervaren en zien kan elk weekend vanaf vrijdag 31 juli tot en met zondag 20 september. In verband met het coronavirus zijn er desinfecterende middelen aanwezig. Er is een ‘natuurlijke’ looproute waarbij de anderhalve meter gewaarborgd is. Het vele werk in aanloop naar de expositie is bij opening snel vergeten. Leonie en Wilma opgewekt: “Bezoekers worden bij wat ze zien altijd blij en wij aansluitend ook.” Als extraatje bestaat de mogelijkheid om op zaterdag 8 en 22 augustus en zaterdag 5 september onder leiding van kunstenaar Rein van der Eerden deel te nemen aan een workshop glasfusing. Voor inschrijving hiervoor of meer info kijk op www.galeriedemeesters.com.

Tekst en foto: Wendy van Lijssel 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl