Kinderboerderij de Nissebisjes neemt afscheid van ere-vrijwilliger

NISTELRODE – De speelplaats van kinderboerderij de Nissebisjes was donderdagmiddag goed gevuld. Er werd afscheid genomen van ere-vrijwilliger Martien Verkuijlen. Naast bossen bloemen en knutselwerkjes kreeg Martien een wel heel bijzonder cadeau: ‘De Martien Verkuijlen laan’. 

Het paadje naar de kinderboerderij werd vernoemd naar de trouwe vrijwilliger. Negen jaar lang zorgde Verkuijlen voor een waardig verblijf van de dieren op de kinderboerderij. Soms was hij wel drie keer per dag te vinden tussen de schapen en de kippen op het Maxend. Op 79-jarige leeftijd vindt hij het tijd om een stapje terug te doen: “Nu is het aan anderen om deze mooie taak over te nemen.” 

Iedereen was opgetrommeld; Martien en zijn vrouw, vrijwilligers van de kinderboerderij, de Banjers, de Bikkels en de BSO van kinderopvang de Benjamin en zelfs de directeur van basisschool ’t Maxend. Allemaal om Martien te bedanken. Vanaf dag één van het opzetten van de kinderboerderij was hij al dag in, dag uit bezig: “Ik heb er alle liefde en plezier in gestoken”. 

De voorzitter van de Nissebisjes laat weten dat vijf nieuwe vrijwilligers Martien moeten vervangen. “Dan heb ik het toch wel écht goed gedaan als ze met vijf man sterk komen”, zegt Verkuijlen trots. 

Er waren knutselwerkjes gemaakt en ook werden er liedjes gezongen als ‘jij gaat bij ons weg vandaag’ gevolgd door ‘Martien bedankt’. Hoewel hij dus met volle handen naar huis ging, was er ook één cadeau dat hij niet mee naar huis kon nemen: het straatnaambordje naar Martien Verkuijlen vernoemd. “Nu moet ik zeker nog wel eens langs komen.”

Klik hier voor meer foto's

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl