Efficient Maarsen verslaat Prinses Irene Vr1

NISTELRODE - Op een stormachtige middag speelde de Strijbosch Girls een goede wedstrijd maar verloor deze op basis van effectiviteit. Prinses Irene was in grote lijnen de betere ploeg maar beter betekend niet altijd een overwinning. De einduitslag was 1-3. 

In de eerste helft was Prinses Irene de bovenliggende partij en begon zeer sterk. Maar in de 9de minuut kwam Maarsen voor de eerste keer in de buurt van de goal en was het gelijk raak. Via de rechterkant werd de bal bij de eerste paal ingetikt door de nr. 11 van Maarsen. Deze speelster bleek in de loop van de wedstrijd een plaag te zijn voor de verdediging van Prinses Irene. Zoals gezegd was Prinses wel sterker maar kwam niet in de positie om de keepster van Maarsen op proef te stellen. In de 19de minuut was de eerste echte kans voor Prinses Irene, helaas miste VD Wiel. In de 30 minuut viel de 0-2 voor Maarsen door een prima aanval waar de ruimte goed gevonden werd en goed afgemaakt werd. Dit maakte het vervolg van de wedstrijd erg lastig. Als je achter de feiten aanloopt en iets wil bereiken maar dan waait de bal alle kanten op behalve waar je wil, en je hebt vervolgens wat moeite om elkaar commucatief te bereiken door de harde wind. Dit maakt het erg lastig om de wedstrijd weer om te draaien.

In de 2de helft begon Prinses Irene vol goede moed. Ze speelde nog dominanter en waren duidelijk op zoek naar een doelpunt. In de 51 ste minuut werdt deze wilskracht beloond, VD Wiel stond op de juiste plaats en tikte de bal keurig langs de keeper. Hierna ging Prinses Irene op zoek naar de gelijkmaker maar slaagde er niet in om het de keeper echt moeilijk te maken. In de 80ste minuut probeerde trainer Sangoer door wat aanvallende impulsen het tij nog te keren maar zoals wel vaker dit seizoen had dit niet het succes waar op gehoopt werd, erger nog: in de 88ste minuut maakte Maarsen de voor hun bevrijdende 1-3 door een frommelgoal. Maar deze tellen ook.

De teller tegen Maarsen over twee wedstrijden is dan nul punten en gezien beide wedstrijden is Maarsen dus een tegenstander die Prinses Irene niet zo ligt dit seizoen. Volgende week is er een mogelijkheid om weer drie punten te opakken. Dan staat de wedstrijd tegen Trekvogels uit Nijmegen op het programma. De wedstrijd start om 14.30 uur. Prinses Irene vr1 heeft de overwinning hard nodig, dus als je zin en tijd hebt, het team waardeert je steun enorm.

Opstelling: Streefland, Langens, Fokkinga, vd Nieuwendijk, Pittens (83ste van Bussel), Donkers, Ploegmakers, Van Vilsteren (61ste Scheepens), VD Wiel, Van Os, Van Lin.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl