Ben van der Eng Internationaal judo toernooi

HEESCH- NISTELRODE - Vandaag trok Team Tanoshii / Conscius Sports met vijf judoka’s naar Beverwijk om deel te nemen aan het Internationale Ben van der Eng Judo toernooi voor aangepast Judo. Het toernooi word ieder jaar georganiseerd ter na gedachtenis van Ben van der Eng, een van de grond leggers van het Special Needs Judo Foundation in Nederland.

Deelnemers uit maar liefst negen landen deden dit jaar mee: Zweden, Noorwegen,Slovenië, Denemarken, Duitsland,Engeland, België, Zwitserland en Nederland.

* De zesjarig Quinten Janssen deed voor het eerst mee aan een aangepast judo toernooi en ondanks het lange wachten wist hij genoeg wedstrijdjes te winnen en werd 3e van de dag.
* Triveth van Pinxteren begon het toernooi met een mooie zege, maar helaas waren de andere tegenstanders een beetje te snel voor hem en wisten wat beter te schakelen waardoor hij ook een 3e plek mee naar huis mocht nemen.
* Karin van Dijk was weer oppermachtig in haar poule en wist alle wedstrijden met goed judo te winnen, waardoor ze kampioen van de dag werd.
* Corina Pieters had een zware poule maar wist door een goede doorzetting vermogen ( elleboog blessure) toch alle wedstrijden naar zich toe te trekken en wederom kampioen van de dag.
* Als laatste mocht Marco van Kaathoven zijn opwachting maken en hij wist ondanks de blessure aan de knie, toch zeer goede partijen neer te zetten en werd ook kampioen van de dag in de niveau 2.

Met dank aan alle coaches van Team Tanoshii / Conscius Sports voor hun begeleiding en alle judoka’s van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten, iets om trots op te zijn.

Voor meer info over het aangepast judo kijk op www.budoschooltanoshii.nl op www.consciussports.nl

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl