Lezing 'Terugblik op airstrip B88 Heesch, 70 jaren later'

Op woensdag 1 oktober 2014 zal Harrie van Grinsven ( ex-voorzitter Nistelvorst ) voor de leden van heemkundekring Nistelvorst in Nistelrode een presentatie/lezing verzorgen over het vliegveld Heesch B.88.

Nistelvorst heeft hierover een studieproject gemaakt wat in 1991 tijdens de festiviteiten van 700 jaar Nistelrode met een tentoonstelling en de publicatie van enkele boeken kon worden afgesloten.

Wetend en zich realiserend wat er in de winterperiode 1944-1945 op en rond het vliegveld Heesch B.88 was gebeurd kreeg dit project in 1994 nog een prachtig vervolg met de onthulling van een glasmozaïek van Mieke Schouten – Duterloo bij de viering van 50 jaar bevrijding. Hierbij werden veteranen uit Engeland, Canada en Amerika gastvrij onthaald en verrast door de spectaculaire bijdrage van talrijke verenigingen uit Nistelrode en Vorstenbosch aan de festiviteiten.

De lezing, waarbij veel beeldmateriaal zal worden vertoond, wordt afgesloten met een speelfilm die het leven op en rond een vliegveld aan het front typeert. Een fantastische mogelijkheid voor onze leden om, 23 jaar na dit groots project, de weggezakte kennis nog eens op te frissen en voor anderen een unieke gelegenheid om nieuwe kennis op te doen over een stukje geschreven geschiedenis van Nistelrode in oorlogstijd.

Uiteraard zijn ook niet-leden welkom. Zij betalen € 2,50 entree waarbij de koffie of thee is inbegrepen.
Heemkundegebouw Nistelvorst
Maxend 3 Nistelrode
Aanvang 20.00 uur
Vol = vol.


Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl