125 jaar aan jubilarissen bij Aurora Heesch

HEESCH – Traditiegetrouw huldigt Fanfare Aurora jaarlijks haar jubilarissen tijdens de eindeseizoensavond aan het begin van de zomervakantie. Vanwege de afwezigheid van enkele jubilarissen is de huldiging gedeeltelijk uitgesteld. Afgelopen donderdag werden zij na afloop van de repetitieavond alsnog in het zonnetje gezet. Dit jaar in totaal weer vijf jubilarissen, samen goed voor 125 jaar lidmaatschap! 

Aurora is een hechte vereniging. Een goede balans tussen serieus musiceren en gezelligheid op zijn tijd. Dat is waarvoor de leden iedere week naar de repetities komen. Er zijn zelfs enkele leden die ondanks hun verhuizing buiten Heesch vanwege studie of werk toch iedere week trouw terugkomen naar Heesch vanuit diverse delen van het land. Eenmaal besmet met het Aurora-virus, dan kom je er niet meer vanaf. Dat Aurora een hechte vereniging is blijkt wel uit het grote aantal leden dat al van jongs af aan lid is en blijft. Dit zorgt ieder jaar voor de nodige jubilarissen. Dit jaar dus zelfs vijf tegelijk! Allemaal op hun eigen manier betrokken bij de vereniging. 

Helma van de Langenberg (25 jaar lid) is slagwerker bij de malletband van Aurora. Zij staat al 25 jaar haar mannetje in een van nature mannenbolwerk. 

Zo moeder zo dochter, of eigenlijk zo dochter zo moeder. Monique van de Wetering-van de Langenberg (25 jaar lid) wist een kwart eeuw geleden haar moeder aan te steken met het muzikale virus. Monique speelt trompet bij opleidingsorkest Aurora Con Brio. 

Loes Ruijs (25 jaar lid) speelt bugel bij het fanfareorkest. Bovenop haar muzikale kwaliteiten draagt ze ook haar steentje bij met het up te date houden van de website van Fanfare Aurora. 

Harrie Windmuller (25 jaar lid) besloot na een avondje poolshoogte nemen lid te worden van Aurora. Sinds die tijd heeft zich ontwikkelt tot een voortreffelijk euphoniumspeler bij het fanfareorkest en eerder ook hofkapel “De Dors(t)vlegels”. Ook levert hij mooie bijdrage in het voortbestaan van de vereniging. Zijn drie zonen zijn ook lid van Aurora. 

Norbert Faessen (25 jaar lid) kwam samen met Harrie Windmuller tijdens dezelfde bewuste avond een kijkje nemen bij Aurora. Als slagwerker heeft hij zijn muzikale kwaliteiten ten gehore gebracht bij het fanfareorkest en de hofkapel. Ook zijn dochter en zoon heeft hij weten te enthousiasmeren voor Aurora. 

Guus Huitink (25 jaar lid) is al meer dan 60 jaar muzikant, waarvan 25 jaar bij Aurora. Naast dat hij de altsaxofoon bespeeld in het fanfareorkest heeft Guus jarenlang het beheer van het verenigingsgebouw voor zijn rekening genomen. Momenteel is hij nog beheerder van de muziekbibliotheek van Aurora. 

Alle jubilarissen van harte gefeliciteerd en blijf nog lang lid van Fanfare Aurora!

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl