HBV’ers domineren regionale ranglijsten

HEESCH -  Afgelopen week is de tweede tussenstand van de Hebris Junior Tour gepubliceerd door de Bossche Badminton Federatie. Met al 4 gespeelde toernooien en nog 4 toernooien te gaan is de tussenstand een goede graadmeter. 

In de eerste tussenstand namen jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging drie van de vijf eerste plaatsen in op de ranglijsten en waren zij in nog een ander onderdeel, de damesdubbel, serieus in de achtervolging om de eerste plaats op een speelster van een andere club te veroveren. 

Het laatst gespeelde toernooi, gehouden in Berlicum, bracht daarvoor een mooie gelegenheid. Op het toernooi konden maar liefst drie Heesche dames de eerste plaats op de regionale ranglijst overnemen. Zowel titelverdedigsters Anne Ruijs en Mirne Hoeks als Meike Brugman gingen de strijd voor de punten gedreven aan. Een strijd die resulteerde in een Heesche finale op het toernooi, waarin bepaald zou worden wie zich in deze tussenstand aanvoerder van de ranglijst in het dames dubbel zou mogen gaan noemen. Uiteindelijk trok Meike Brugman aan het langste eind, waardoor zij voor nu de eerste plaats op de ranglijst mag innemen, net voor de andere Heesche dames. 

Meike is eveneens lijstaanvoerder in het damesenkelspel. Clubgenoot Thijmen Schoppema voert de ranglijsten aan in het herenenkel en gemengd dubbelspel. De Heesche club mag langzaamaan dus gaan dromen van het overtreffen van het clubrecord van 3 regionale titels in één seizoen. Al moet er daarvoor nog heel wat gewonnen worden. Te beginnen thuis in Heesch, op zondag 24 maart.

Op de foto: Meike Brugman

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl