Heesche jeugdspelers spelen teamtoernooi

HEESCH - Afgelopen zondag zijn jeugdspelers van de Heesche Badminton Vereniging naar Schaijk afgereisd om daar deel te nemen aan het team toernooi van badmintonvereniging de Klapper. Anders dan bij andere toernooien werd in Schaijk in teams in plaats individueel gestreden om de prijzen. 

De Heesche Badminton Vereniging was wederom goed vertegenwoordigd. Drie Heesche teams, verspreid over alle leeftijdsklassen die de sport bij de jeugd kent, betraden de banen in Schaijk met de hoop de sporthal aan het einde van de dag als dagwinnaar weer te verlaten. Dat ging lange tijd voorspoedig. De teams begonnen de dag allemaal met winstpartijen. Maar al snel volgden de eerste partijen waarin nek aan nek gestreden werd om de setpunten en volgden ook de eerste verliezen. 

Het team dat uitkwam in de hoogste leeftijdsklasse, met daarin Mirne Hoeks, Anne Ruijs, Meike Brugman, Sjin Jacobs, Thijmen Schoppema en Bram van Herpen, deed daarmee lang mee in de strijd om een finaleplaats. Echter moest in de laatste poulewedstrijd, na een verhitte strijd en een gelijkspel, de finaleplaats op basis van setpunten aan een ander team gelaten worden. 

Ook het jeugdteam dat uitkwam in de laagste leeftijdsklasse, met daarin Suze Brugman, Luc Verhees, Noah Kuiper en Jelle van Schaijk, kende een poulefase die tot op het laatst spannend was. De Heesche junioren streden tot aan de laatste ronde voor de prijzen, maar ook zij moesten uiteindelijk op basis van setpunten de tweede plaats op het podium aan een ander team laten.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl