Heren Olympia’89/DOS’80 promoveren naar eredivisie

HEESCH - De datum van 1 juni 2019 zal voor altijd de geschiedenisboeken ingaan als de dag dat de herenploeg van Olympia/DOS'80 de stap naar de eredivisie zette. Dat gebeurde na een wedstrijd die pas in de allerlaatste seconde beslist werd met een redding van Rik Horbach: 24-22 (rust: 13-12) bij Bevo2 in Panningen. Omdat Olympia/DOS'80 thuis won met 22-20 en uitgoals dubbel telden in deze nacompetitiefinale, gaat Olympia’89/DOS’80 promoveren naar eredivisie. 

Venijn in de staart
De eerste helft verliep gelijk opgaand en het venijn zou in de staart van de tweede helft komen te liggen. Bij 21-16 knokte Olympia/DOS'80 zich pas echt terug. Chiel van Iperen mikte raak en Olaf Langens was ook goed voor twee treffers. De Heeschenaar kwam erin om het aanvalsspel vlot te trekken en dat lukte hem met verve. De wedstrijd lag weer open.

Bij 23-21 was er lange tijd sprake van een status quo, omdat beide keepers een paar knappe reddingen verrichte. De cruciale eerstvolgende goal was voor Olympia/DOS'80. Jordi van Erp forceerde een strafworp. Ondanks dat Frank Loeffen even daarvoor een 7 meter had gemist, bleef hij nu ijzig koel en scoorde. Achteraf bleek dat beslissend te zijn, maar het had zomaar anders af kunnen lopen. De laatste anderhalve minuut werd het nog ongelooflijk spannend.

Hart in keel
De thriller van jewelste kreeg een waardig einde. Voor de supporters had dat niet per se gehoeven, zij hadden hun hart inmiddels in hun keel zitten. Maar uiteindelijk werd het eind goed al goed, want keeper Rik Horbach stopte in de laatste seconde de bal.

Op de foto: juichende team na afloop

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl