Lions Bernheze halen ruim 57.000 euro op voor stamceldonatie

HEESCH - Afgelopen zaterdag 22 juni was de derde editie van Bike my Day, een wielertoertocht die wordt georganiseerd door Lionsclub Bernheze, waarbij deelnemers zich als team inschrijven om in estafettevorm zoveel mogelijk rondes van 11 kilometer af te leggen binnen 11 uur. Het doel: geld ophalen in de strijd tegen kanker en het werven van stamceldonoren! Een sportieve strijd tussen de teams, maar wel met een gezamenlijk goed doel. De route ging door het mooie groene hart van gemeente Bernheze. Het start- en wisselpunt was bij hotel restaurant de Leygraaf in Heeswijk-Dinther. Voormalig profwielrenner en oud-wereldkampioen Adrie van der Poel opende samen met burgemeester Moorman het sportieve event door om 8.00 uur het startschot te geven.

Stamceldonatie is ontzettend belangrijk. Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan vaak uitsluitend genezen dankzij de stamcellen van een donor. Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. De kans op een donor binnen de familie van de patiënt is slechts 30%. Als er geen familiedonor is, gaat Stichting Matchis op zoek naar een niet-verwante donor. Afgelopen zaterdag meldden zich ter plaatse al meer dan 50 donoren aan tijdens Bike my Day en Lionsclub Bernheze gaat komend jaar nog meer activiteiten ondernemen in onze gemeente om stichting Matchis en stamceldonatie onder de aandacht te houden en stamceldonoren te werven. 

De tellerstand van Bike My Day 2019 eindigde zaterdag op het fantastische bedrag van € 57.041. Via de site www.bikemyday.nl kunnen nog tot 1 augustus donaties worden gedaan. Op deze website zijn ook de uitslagen en rondetijden van de deelnemende wielrenners terug te vinden.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl