Dure nederlaag voor Dames DOS’80/Olympia’89

HEESCH - De dames van DOS’80/Olympia’89 namen het zaterdagavond in een uitwedstrijd op tegen OHC’01. Na een goede start en een voorsprong van 5 doelpunten, leken de punten lang mee naar Heesch te gaan. Een stroeve tweede helft gooide echter roet in het eten, waardoor twee dure punten in Oosterhout bleven. 

De dames van DOS gingen de wedstrijd tegen OHC goed van start. Na een korte periode stond er een 1-3 voorsprong op het scorebord. Marli van Iperen was in de beginfase van de wedstrijd erg bepalend. Ze scoorde tweemaal na mooi opgezette aanvallen. Na 15 minuten was het OHC dat terugkwam tot 6-7. Mede door vier doelpunten van Sanne Turlings wist DOS toch met een 11-15 voorsprong de rust in te gaan. 

De weg kwijt
De tweede helft was DOS totaal de weg kwijt. In de verdediging was het gatenkaas en aanvallend werden kansen zonder overtuiging afgerond. Hier maakte OHC dankbaar gebruik van, waardoor een 22-17 tussenstand op het scorebord stond. Toch kon DOS door goed spel in de laatste 10 minuten terugkomen tot één doelpunt, mede dankzij zeven benutte strafworpen van Sabine van Nistelrooij. Helaas was het te laat om het tij te keren en werd een dure nederlaag geleden. Eindstand: 28-27. 

Scores:
Sabine van Nistelrooij 7, Sanne Turlings 7, Evi Hoeks 5, Eline van der Heijden 2, Marli van Iperen 2, Anne van Munster 2, Lieke van Iperen 1 en Quinty Kuijpers 1

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl