WIJ, HEESCH; Niet afwachten, maar NU aanpakken

HEESCH - Dat wil Stichting WIJ, HEESCH. Druk doende met de oprichting was Ingrid ten Broeke, één van de initiatiefneemster van een nieuw burgerinitiatief WIJ, HEESCH.  Een stichting die ervoor wil zorgen dat inwoners van Heesch uit hun isolement gehaald worden. De eerste activiteiten begonnen zich net te ontplooien toen de hele situatie rondom het corona nieuwe uitdagingen bracht. Mensen die geen boodschappen mogen, durven of kunnen halen of nu extra in een sociaal isolement belanden. 

Het uitgangspunt van de Stichting is mensen met elkaar verbinden en hiermee de saamhorigheid vergroten. Aangenaam Heesch en de gemeente Bernheze steunen dit burgerinitiatief. Intussen begon de plaatselijke Jumbo supermarkt verontrustende telefoontjes te krijgen van mensen die niet meer in staat waren hun boodschappen te doen. Er was al overleg met ONS Welzijn en zo werd er snel geschakeld en ontstond het WIJ, HEESCH boodschappeninitiatief. 

Direct na het plaatsen van een bericht hierover op facebook begon de groei van een indrukwekkend lijstje aan vrijwilligers, die allemaal in hun eigen kracht en mogelijkheden een steentje bij willen dragen. Spontaan kregen we postkaarten van fotografe Petra van Teeffelen om hiermee mensen een glimlach te kunnen bezorgen, die het nu even heel hard kunnen gebruiken. Zeer geschikte vrijwilligers hebben zich aangediend om zich hiermee bezig te gaan houden, als mede met de opzet van een telefooncirkel. Omdat onder onze doelgroep zich toch nog een hele groep mensen bevindt die nog niet digitaal onderlegd zijn en in deze tijd ook zeker niet vergeten mogen worden. 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl